UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica

El cicle

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

La durada és de 2.000 hores (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Accés

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen alguns dels requisits següents:

  • Tenir el títol de batxillerat
  • Tenir el títol de tècnic de Formació Professional o tècnic superior de Formació
  • Professional o tècnic especialista
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental
  • Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP)
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal haver complert 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Objectius

La formació de l’estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica es caracteritza per donar resposta a:

  • L’elaboració i supervisió de dietes adaptades a individus i col·lectius segons les seves necessitats nutricionals.
  • L’elaboració i supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius segons les seves patologies específiques.
  • El control i supervisió de la composició qualitativa dels aliments, amb l’objectiu de determinar-ne la qualitat higienicodietètica.
  • La supervisió de la conservació, manipulació i transformació dels aliments.
  • La promoció de la salut de les persones i la comunitat, mitjançant activitats que promoguin bons hàbits alimentaris.
  • Analitzar les necessitats dietètiques de persones i col·lectius; identificar característiques fisiològiques, patològiques i socioculturals significatives per a la caracterització dietètica; interpretar dades antropomètriques i dades clíniques de la prescripció facultativa i de la història clínica.
  • Detectar preferències, possibilitats i d’altres dades que tinguin incidència en el seguiment de la dieta. Relacionar les dades i la informació obtinguda amb paràmetres dietètics i nutricionals de referència per tal d’elaborar i adaptar dietes i fer-ne el seguiment.
  • Interpretar les dades de la prescripció facultativa, de la història dietètica i de les taules d’aliments i nutricionals; calcular els   requeriments energètics necessaris, i determinar el tipus i la quantitat d’aliments que es poden consumir, la seva distribució i la forma de preparació i cuinat, i programar el seguiment dietètic, per tal de donar resposta a les  necessitats dietètiques de persones  o col·lectius.
  • Controlar els processos de conservació, manipulació i transformació dels aliments, identificar-ne les característiques fisicoquímiques i organolèptiques, i relacionar els sistemes i les condicions de conservació, envasament, emmagatzematge, preparació i cuinat amb els punts crítics i els procediments de control que s’han de realitzar.
  • Interpretar la normativa aplicable en cada cas; detectar alteracions en els processos i en els productes, i proposar  les  mesures  correctives, per tal de verificar la qualitat higiènica i dietètica dels aliments de consum humà.

Mòduls

M1: Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat/Gabinet de Dietètica (60 hores)
M2: Alimentació Equilibrada (270 hores)
M3: Dietoteràpia (240 hores)
M4: Control Alimentari (180 hores)
M5: Microbiologia i Higiene Alimentària (180 hores)
M6: Educació Sanitària i Promoció de la Salut (90 hores)
M7: Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica (240 hores)
M8: Relacions en l’Equip de Treball (60 hores)
M9: Formació i Orientació Laboral (60 hores)
M10: Formació en Centres de Treball (410 hores)
M11: Síntesi (60 hores)
M12: Taller de Cuines (45 hores)
M13: Nutrició Esportiva (45 hores)
M14: Psicologia Aplicada a la Dietètica (60 hores)

Sortides professionals

En quins àmbits podria treballar com a Tècnic Superior en Dietètica?

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Tècnic o tècnica en dietètica i nutrició
  • Responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats
  • Tècnic o tècnica en higiene dels aliments
  • Consultor o consultora en alimentació
  • Educador sanitari o educadora sanitària.

I si vull continuar estudiant?

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats aquí.

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica
Nivell | Formació Professional de Grau Superior
Durada | 2.000 hores (2 cursos)
Formació en el centre educatiu | 1.590 hores
Formació en centres de treball | 410 hores
Lloc | Centre Garbí (C/Francesc Macià, 65 - 17190 Salt-Girona)
Vols més informació?

Accepto l’enviament de comunicacions informatives

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
"EUSES va suposar la satisfacció d'assolir un repte personal i la possibilitat d'un nou futur laboral. Moltes gràcies a tot l'equip!"
Magui Morales
- CFGS de Dietètica (2016-2018)
- Consultora de dietètica privada
"El Centre Garbí m’ha fet créixer com a persona i m’ha donat un plus en la meva carrera professional com a nedadora."
Lidia Huete
- CFGS de Dietètica (2016-2018)
- Nedadora d’alt nivell
Vols més informació?

Accepto l’enviament de comunicacions informatives

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus, amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2019 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili