UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica

2023 - 2024

El cicle

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

La durada és de 2.000 hores (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Accés

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen alguns dels requisits següents:

  • Tenir el títol de batxillerat
  • Tenir el títol de tècnic de Formació Professional o tècnic superior de Formació
  • Professional o tècnic especialista
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental
  • Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP)
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal haver complert 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

Objectius

La formació de l’estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica es caracteritza per donar resposta a:

  • L’elaboració i supervisió de dietes adaptades a individus i col·lectius segons les seves necessitats nutricionals.
  • L’elaboració i supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius segons les seves patologies específiques.
  • El control i supervisió de la composició qualitativa dels aliments, amb l’objectiu de determinar-ne la qualitat higienicodietètica.
  • La supervisió de la conservació, manipulació i transformació dels aliments.
  • La promoció de la salut de les persones i la comunitat, mitjançant activitats que promoguin bons hàbits alimentaris.
  • Analitzar les necessitats dietètiques de persones i col·lectius; identificar característiques fisiològiques, patològiques i socioculturals significatives per a la caracterització dietètica; interpretar dades antropomètriques i dades clíniques de la prescripció facultativa i de la història clínica.
  • Detectar preferències, possibilitats i d’altres dades que tinguin incidència en el seguiment de la dieta. Relacionar les dades i la informació obtinguda amb paràmetres dietètics i nutricionals de referència per tal d’elaborar i adaptar dietes i fer-ne el seguiment.
  • Interpretar les dades de la prescripció facultativa, de la història dietètica i de les taules d’aliments i nutricionals; calcular els   requeriments energètics necessaris, i determinar el tipus i la quantitat d’aliments que es poden consumir, la seva distribució i la forma de preparació i cuinat, i programar el seguiment dietètic, per tal de donar resposta a les  necessitats dietètiques de persones  o col·lectius.
  • Controlar els processos de conservació, manipulació i transformació dels aliments, identificar-ne les característiques fisicoquímiques i organolèptiques, i relacionar els sistemes i les condicions de conservació, envasament, emmagatzematge, preparació i cuinat amb els punts crítics i els procediments de control que s’han de realitzar.
  • Interpretar la normativa aplicable en cada cas; detectar alteracions en els processos i en els productes, i proposar  les  mesures  correctives, per tal de verificar la qualitat higiènica i dietètica dels aliments de consum humà.

Mòduls

M1: Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat/Gabinet de Dietètica (60 hores)
M2: Alimentació Equilibrada (270 hores)
M3: Dietoteràpia (240 hores)
M4: Control Alimentari (180 hores)
M5: Microbiologia i Higiene Alimentària (180 hores)
M6: Educació Sanitària i Promoció de la Salut (90 hores)
M7: Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica (240 hores)
M8: Relacions en l’Equip de Treball (60 hores)
M9: Formació i Orientació Laboral (60 hores)
M10: Formació en Centres de Treball (410 hores)
M11: Síntesi (60 hores)
M12: Taller de Cuines (45 hores)
M13: Nutrició Esportiva (45 hores)
M14: Psicologia Aplicada a la Dietètica (60 hores)

Sortides professionals

En quins àmbits podria treballar com a Tècnic Superior en Dietètica?

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Tècnic o tècnica en dietètica i nutrició
  • Responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats
  • Tècnic o tècnica en higiene dels aliments
  • Consultor o consultora en alimentació
  • Educador sanitari o educadora sanitària.

I si vull continuar estudiant?

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats aquí.

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Dietètica
Nivell | Formació Professional de Grau Superior
Durada | 2.000 hores (2 cursos)
Formació en el centre educatiu | 1.590 hores
Formació en centres de treball | 410 hores
Lloc | Centre Garbí (C/Francesc Macià, 65 - 17190 Salt-Girona)
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
"EUSES va suposar la satisfacció d'assolir un repte personal i la possibilitat d'un nou futur laboral. Moltes gràcies a tot l'equip!"
Magui Morales
- CFGS de Dietètica (2016-2018)
- Consultora de dietètica privada
"El Centre Garbí m’ha fet créixer com a persona i m’ha donat un plus en la meva carrera professional com a nedadora."
Lidia Huete
- CFGS de Dietètica (2016-2018)
- Nedadora d’alt nivell
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?