L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i la Fundació UdG han posat en marxa el Màster en Raonament Clínic en Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica, que es realitzarà durant el curs acadèmic 2019/20 entre el Campus de Salt i la Facultad de Medicina de la UdG. El Màster està adreçat a diplomats i graduats en Fisioteràpia, consta de 60 ECTS i 180 hores presencials i les inscripcions ja es poden fer en aquest enllaç. Les places estan limitades a 30 persones.
Sota la direcció de Pere Iglesias, el Màster compta amb un equip docent format per destacats professionals de la fisioteràpia: Maria Caridad Bagur, Raúl Beltrán, Aida Cadellans, Anna Carrera, Rafel Donat, Montserrat Girabent, Francesc Xavier Guilayn, Leandro Gutman, Daniel Marcos, Salvador Pedraza, Anna Prats, Miquel Puig, Inés Ramírez, José Ramírez, Francisco Reina, Juan Ramon Revilla i Xavier Sala.
Els seminaris presencials del Màster, que s’impartiran en català i castellà, tindran lloc durant deu caps de setmana a EUSES-Campus de Salt (els dissabtes de 9.00 a 14.00h i de 15.30 a 20.30h i els diumenges de 9.00 a 15.00h) dels mesos d’octubre (dies 19-20), desembre (14-15), gener (18-19), febrer (1-2 i 15-16), març (14-15), abril (18-19), maig (16-17) i juny (13-14). També hi haurà quatre seminaris de dissecció que tindran lloc al laboratori d’anatomia de la Facultat de Medicina de la UdG els dies 9 de novembre i 7 de desembre de 2019 i 11 de gener i 25 d’abril de 2020.
El Màster en Raonament Clínic en Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica per la Universitat de Girona té com a principals objectius:
- Mostrar les eines del coneixement teòric i pràctic per poder desenvolupar el procés de valoració d’un pacient amb afeccions neuromusculoesquelètiques.
- Instruir el fisioterapeuta en la detecció i identificació de situacions de risc durant el procés de valoració.
- Formar el fisioterapeuta en la realització d’estudis biomecànics i funcionals, i integrar els coneixements adquirits en la seva pràctica clínica.
- Incorporar l’ecografia i la interpretació de les proves d’imatge al raonament clínic com una eina del fisioterapeuta per a la valoració i el seguiment de lesions de les estructures neuromusculoesquelètiques.
- Reflexionar críticament sobre el coneixement relacionat amb la fisioteràpia en l’àmbit del sistema neuromusculoesquelètic.