Aquest passat diumenge ha finalitzat a les instal·lacions de l’EUSES de Salt la primera edició del curs d’ecografia neuromusculquelètica per a fisioterapeutes, que ha estat impartit pel professor Jordi Soriano, especialitzat en aplicació dels estudis ecogràfics en el camp de la fisioteràpia i en el tractament amb tècniques invasives. La formació va iniciar-se el passat mes de febrer i ha tingut una càrrega lectiva de 30 hores, repartides en dos seminaris de 15 hores cadascun.
En el primer bloc el professor Jordi Soriano va explicar els conceptes teòrics bàsics necessaris per tal d’iniciar qualsevol estudi ecogràfic i va fer una breu introducció del funcionament de l’aparellatge que es fa servir en les exploracions ecogràfiques. Posteriorment, i un cop familiaritzats amb els ecògrafs i assimilats aquests conceptes teòrics bàsics, els participants del curs, adoptant el rol de “fisioterapeuta-pacient”, varen tenir l’oportunitat de realitzar l’estudi ecogràfic sistemàtic de les estructures anatòmiques de tota l’extremitat superior, centrant-se especialment en les àrees de l’espatlla, avantbraç i canell.
El curs s’ha completat amb el seminari que ha finalitzat aquest cap de setmana en el qual l’aprenentatge s’ha enfocat en les estructures anatòmiques de l’extremitat inferior, fent una exhaustiva prospecció ecoanatòmica del maluc, cuixa, genoll, cama, turmell i peu.
Les properes formacions programades a EUSES són el curs de fisioteràpia de les lesions de colze, canell i ma i el curs de neuromodulació del dolor, que està previst que s’iniciïn durant el pròxim mes d’abril.