Juanjo Rovira, director del torneig internacional MICFootball (MIC-Mediterranean International Cup) ha estat present aquest dimarts al Campus de Salt per fer una pinzellada als estudiants de 3r curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport sobre com s’organitza un torneig d’aquesta magnitud, que es un dels grans referents esportius de la Setmana Santa a les comarques gironines i que enguany arribarà a la seva 21a edició.
Cal destacar la bona sintonía que el MIC ha tingut sempre amb l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, que col·labora en l’esdeveniment amb estudiants dels dos graus que es realitzen en el campus de Salt. Els alumnes de CAFE realitzen tasques de suport en aspectes d’organització i logística; mentre que els estudiants de Fisioteràpia tenen habilitat una zona en les diverses seus on es celebra el torneig (el curs passat, 33 camps repartits entre l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva i el Gironès) per si cal realitzar qualsevol actuació relacionada amb les lesions o les recuperacions musculars dels joves futbolistes, sempre sota la supervisió d’un fisioterapeuta titulat.
L’any passat, després de dues edicions sense MIC a causa de la Covid-19, el torneig va tornar amb molta força i va reunir 300 equips d’uns 30 països i més de 6.000 participants que es van repartir en nou categories (des de l’U12 fins a l’U20), entre futbol masculí i femení. L’impacte econòmic d’aquest esdeveniment que omple els camps gironins per Setmana Santa (enguany el MIC se celebrarà entre el 4 i el 9 d’abril) es superior als 11 milions d’euros. També cal destacar noms de futbolistes de primera línea que han jugat aquest torneig quan encara no havien fet el pas a sènior. Son els casos de Leo Messi, Neymar, Ansu Fati, Carvajal, Casemiro, Marcus Rashford, Joao Felix, Mohamed Salah, Pedri, Dani Olmo, Theo Hernandez, Brahim Diaz, Eric Garcia, Gavi, Nico González, Coutinho, Pau Torres o Gerard Piqué, entre molts altres.
A banda dels partits de futbol com a eix central de l’esdeveniment, els estudiants de CAFE de l’assignatura de futbol que imparteixen els professors Pere Gratacòs i Jordi Grabulosa han pogut constatar les dificultats que suposa organitzar un torneig d’aquesta envergadura per la quantitat de fronts oberts que s’han d’anar resolent: Juanjo Rovira ha parlat des dels acords amb els diferents ajuntaments per signar els convenis perquè el MIC es jugui en les seves localitats, passant per l’allotjament dels participants, la complicada gestió diària del trasllat dels equips en autocar, els arbitratges, el servei de premsa i un llarg etcètera d’aspectes que s’han de lligar amb la màxima eficiència i precisió.