UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Tal dia com avui de fa 10 anys va néixer EUSES Alumni. I va veure la llum coincidint amb una ponència de dos ciclistes d’elit com Michael Barry (aleshores integrant del Team Sky) i la seva dona, Deirdre “Dede” Barry (plata en contrarellotge als Jocs d’Atenes 2004). Ells dos van apadrinar una associació que avui és un dels grans actius de l’EUSES amb més de 1.000 inscrits. Sílvia Roche, fundadora i directora, continua al capdavant d’Alumni i en aquesta entrevista ens fa un repàs del passat, present i futur de l’associació de graduats per l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport. 

Tot i que EUSES ja tenia els seus graus funcionant a ple rendiment, la secció Alumni va néixer fa deu anys començant de zero. En quin punt es troba ara ?

Efectivament, EUSES Alumni  no es va crear fins que a l’EUSES no s’havien ja graduat varies promocions. Va ser un moment en que es veu la necessitat de poder comptar amb una associació que doni suport als nostres graduats en el desenvolupament de la seva carrera professional i que, a més, els permeti mantenir el contacte amb l’EUSES. A més, formar part d’Alumni permet que els nostres associats mantinguin o entrin en contacte amb d’altres graduats, i vagin creant la seva pròpia xarxa de networking, a part de poder-se beneficiar de tots els serveis que els oferim.

Vostè que ha estat directora des del minut 1, recorda com van ser els inicis?

EUSES Alumni va iniciar la seva trajectòria a principis del curs acadèmic 2011/2012, però des del curs anterior havíem estat treballant en concretar i estructurar com havia de ser l’associació i els serveis que havia d’oferir. En aquest sentit vam definir el perfil dels nostres alumnes i graduats, vam tenir en compte els graus que impartim, i vam analitzar les necessitats que a nivell professional tindrien els nostres associats al llarg de la seva carrera. També vam valorar que ja s’havien graduat diverses promocions i  que caldria fer una tasca de reprendre el contacte amb els antics alumnes que, al no estar ja a l’EUSES, el més probable és que no tinguessin notícia de la creació de l’associació. I vam començar a caminar comptant bàsicament amb dos serveis: una borsa de treball i un servei d’orientació professional.

Quin és l’objectiu d’Alumni ?

El nostre objectiu principal és ser el punt de referència entre l’EUSES i tots els seus graduats dels seus tres campus (Salt, Barcelona i Terres de l’Ebre), i esperem poder vincular als nostres associats de manera permanent com a membres de la comunitat EUSES i acompanyar-los i donar-los resposta en les inquietuds que els sorgeixin al llarg del seu desenvolupament professional. 

La borsa de treball és la «joia de la corona » del seu departament ?

Ho podem considerar així en el sentit que és el servei que per a nosaltres és el més important de tots i al que des del primer moment se li ha destinat més esforç i dedicació. En aquests moments la nostra borsa de treball compta amb un bon ventall d’ofertes, de diferents disciplines o especialitats, i de tot el nostre territori i també de països propers, com és el cas de França. I a més forma part del servei de carrera professional, dins del que hi trobem també el servei d’orientació professional, el de recursos i el de treballar a l’estranger. 

Es complementa amb el Talent Day, que va veure la llum el curs passat ?

En efecte, la borsa de treball queda totalment complementada amb l’EUSES Talent Day, que és la fira de l’ocupació i l’orientació professional de l’EUSES, que es fa en format virtual, el que permet que hi puguin participar els alumni i els alumnes dels tres campus de l’EUSES.

Una fira de l’ocupació que tindrà continuïtat…

Si, en aquests moments ja estem preparant l’edició del 2022, que davant de l’èxit del curs passat, durarà 2 dies i es celebrarà el 25 i el 26 d’abril. Enguany podrem comptar amb més estands d’empreses i centres que presentaran les seves ofertes i també es tornaran a organitzar diverses xerrades i taules rodones. L’EUSES Talent Day ens reforça el nostre servei de carrera professional, i ens ajuda a fomentar la relació amb les empreses i centres del sector, que per a nosaltres és molt important.

Coordinen els voluntariats acadèmics, possiblement dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES….

Si, comparteixo l’opinió que els voluntariats són dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES i que a més ajuden a donar a conèixer la feina del fisioterapeuta. Per als nostres alumni són també molt interessants, ja que ells hi poden participar com a tutors dels alumnes. Després d’un període en que pràcticament no se n’han pogut fer, des del passat mes de setembre les organitzacions d’esdeveniments esportius ens estan tornant a contactar i a demanar la nostra participació. 

També realitzen una jornada anual a la tardor. Normalment utilitzen la fórmula de professor de la casa i convidat especial. Expliqui’ns…

Si, cada any organitzem un jornada anual a la tardor al campus de Salt i a la primavera al campus de les Terres de l’Ebre. Sempre comptem amb un convidat especial del món de l’esport d’elit i un professor de la casa. La Jornada permet als nostres alumni tornar a l’EUSES i retrobar-se amb els que han estat els seus professors i amb els altres associats. La jornada també s’aprofita per fer l’acte d’entrega dels premis extraordinaris del curs anterior.

Al Campus de Salt, la Jornada de l’EUSES Alumni s’ha celebrat fa poques setmanes…

I ho hem aprofitat per canviar una mica la fórmula en el sentit que a l’estar celebrant els 10 anys de la creació de l’associació vam considerar que els protagonistes havien de ser els nostres alumni. Per això, en la jornada anual al campus de Salt vam poder comptar amb la Maria Goretti Font, fisioterapeuta graduada el 2014, cofundadora del Gabinet Mèdic Girona i que va participar a les passades olimpiades de Tokyo com a fisioterapeuta del Comitè Olímpic del Canadà; i amb l’Arnau Sacot, graduat en CAFE el 2015, preparador físic del Bàsquet Girona i professor del grau de CAFE al campus de Salt. Al campus de Terres de l’Ebre encara estem preparant-la i els convidats també seran alumni.

Què més pot trobar un Alumni en aquesta secció ?

A part de tot el que hem comentat, hi ha un pla d’avantatges molt ampli que pretén ser útil per als nostres graduats en l’exercici de la seva professió. De tots els avantatges i descomptes que els nostres associats hi poden trobar, destacaria especialment el relacionat amb la formació continuada a l’EUSES i que té com a objectiu ajudar-los a seguir-se formant. 

També tenen compte propi a les xarxes socials…

Les xarxes socials ens permeten comunicar més directament tot el que fem i són així un bon canal de comunicació amb els nostres alumni, que són els nostres principals seguidors. Al tenir xarxes pròpies no es barregen els continguts respecte del que es pot publicar des de l’EUSES, amb un contingut evidentment dirigit als seus alumnes.

Un altre tret diferencial és que la inscripció a EUSES Alumni és gratuïta quan en altres universitats els exalumnes paguen una quota. Per què aquesta decisió ?

EUSES Alumni va crear-se en un moment en que encara s’estava arrossegant l’anterior crisis econòmica i amb la intenció que es convertís en un servei efectiu per als nostres graduats i titulats a l’hora de trobar una feina. Per ser coherents amb tot això EUSES Alumni havia de ser gratuït. I així s’ha anat mantenint.

 Quins són els objectius futurs d’EUSES Alumni ?

Els objectius futurs d’EUSES Alumni són seguir oferint uns serveis útils i eficients per als nostres graduats a l’hora de cercar una feina i en el desenvolupament de la seva carrera professional. Per això constantment estem millorant i ampliant els serveis que posem a l’abast dels nostres associats i els adaptem d’acord amb l’evolució del mercat laboral i professional.

INSCRIU-TE A EUSES ALUMNI

29 novembre 2022

Cap de setmana molt intens en el Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva

Els passats divendres, dissabte i diumenge hi va haver un nou seminari en el marc del Màster en Readaptació a l’Activitat Física...
CAFE EUSES-SALT

29 novembre 2022

El Dr. Nicolás Pérez dirigeix el segon seminari de la 1a edició del Màster en Fisioteràpia Vestibular

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a les instal·lacions del Campus de Salt el segon seminari de la primera edició del...
Fisioteràpia EUSES-SALT

29 novembre 2022

Albert Soldevila imparteix el seminari “Prescripció d’Exercici Físic per a la Salut Psicosocial”

Albert Soldevila, membre de la Fundació EsportSalus, ha impartit aquest dimarts el seminari de “Prescripció d’Exercici Físic per la Salut Psicosocial”, una...
CAFE EUSES-SALT

29 novembre 2022

Comença a l’EUSES un curs d’especialització per a fisioterapeutes a càrrec de Leandro Gutman

Aquest cap de setmana, Leandro Gutman, fisioterapeuta especialitzat en el tractament dels trastorns de l’ATM i considerat pel col·lectiu com un dels...
Fisioteràpia EUSES-SALT

29 novembre 2022

Més de 120 participants en la 9a Jornada Esportiva de l’EUSES organitzada pels estudiants de 4t de CAFE

Aquest passat dijous 24 de novembre de 2022 va tenir lloc la 9a Jornada Esportiva d’EUSES del Campus de Salt, que va...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

28 novembre 2022

EUSES recupera els participants d’una nova edició de la Volcanolímits Bike, a Les Planes

Sota la supervisió del fisioterapeuta de l’EUSES Alumni David de la Barrera, l'estudiant del Grau Bastien Reynaud va recuperar muscularment els participants...
Fisioteràpia EUSES-SALT

28 novembre 2022

L’Alumni Ganda Singhateh supervisa les competicions de gimnàstica rítmica a Santa Coloma de Farners i Platja d’Aro

Aquest cap de setmana s’ha celebrat al Palau d’Esports de Congressos de Platja d’Aro una prova del campionat de gimnàstica rítmica en...
Fisioteràpia EUSES-SALT

28 novembre 2022

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport col·labora en la 5a Cursa Solidària contra la distròfia infantil de Duchenne

Aquest diumenge s’ha celebrat una nova edició, la cinquena, de la cursa solidària contra la distròfia infantil de Duchenne. L’Escola Universitària de la...
Fisioteràpia EUSES-SALT

25 novembre 2022

La professora del Grau en Fisioteràpia Núria Puigtió, premi extraordinari del Màster en Promoció de la Salut de la UdG

La professora del Grau en Fisioteràpia Núria Puigtió ha recollit aquest passat dijous el premi extraordinari de la 14a edició del Màster...
Fisioteràpia EUSES-SALT

25 novembre 2022

Masterclass sobre fisioteràpia respiratòria del professor Dr. Gerard Muñoz per als alumnes d’Amerike

El Dr. Gerard Muñoz ha realitzat aquest dijous una masterclass per streaming dirigida als estudiants del Grau en Fisioteràpia d’Amerike, en el...
Fisioteràpia EUSES-SALT
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?