UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Tal dia com avui de fa 10 anys va néixer EUSES Alumni. I va veure la llum coincidint amb una ponència de dos ciclistes d’elit com Michael Barry (aleshores integrant del Team Sky) i la seva dona, Deirdre “Dede” Barry (plata en contrarellotge als Jocs d’Atenes 2004). Ells dos van apadrinar una associació que avui és un dels grans actius de l’EUSES amb més de 1.000 inscrits. Sílvia Roche, fundadora i directora, continua al capdavant d’Alumni i en aquesta entrevista ens fa un repàs del passat, present i futur de l’associació de graduats per l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport. 

Tot i que EUSES ja tenia els seus graus funcionant a ple rendiment, la secció Alumni va néixer fa deu anys començant de zero. En quin punt es troba ara ?

Efectivament, EUSES Alumni  no es va crear fins que a l’EUSES no s’havien ja graduat varies promocions. Va ser un moment en que es veu la necessitat de poder comptar amb una associació que doni suport als nostres graduats en el desenvolupament de la seva carrera professional i que, a més, els permeti mantenir el contacte amb l’EUSES. A més, formar part d’Alumni permet que els nostres associats mantinguin o entrin en contacte amb d’altres graduats, i vagin creant la seva pròpia xarxa de networking, a part de poder-se beneficiar de tots els serveis que els oferim.

Vostè que ha estat directora des del minut 1, recorda com van ser els inicis?

EUSES Alumni va iniciar la seva trajectòria a principis del curs acadèmic 2011/2012, però des del curs anterior havíem estat treballant en concretar i estructurar com havia de ser l’associació i els serveis que havia d’oferir. En aquest sentit vam definir el perfil dels nostres alumnes i graduats, vam tenir en compte els graus que impartim, i vam analitzar les necessitats que a nivell professional tindrien els nostres associats al llarg de la seva carrera. També vam valorar que ja s’havien graduat diverses promocions i  que caldria fer una tasca de reprendre el contacte amb els antics alumnes que, al no estar ja a l’EUSES, el més probable és que no tinguessin notícia de la creació de l’associació. I vam començar a caminar comptant bàsicament amb dos serveis: una borsa de treball i un servei d’orientació professional.

Quin és l’objectiu d’Alumni ?

El nostre objectiu principal és ser el punt de referència entre l’EUSES i tots els seus graduats dels seus tres campus (Salt, Barcelona i Terres de l’Ebre), i esperem poder vincular als nostres associats de manera permanent com a membres de la comunitat EUSES i acompanyar-los i donar-los resposta en les inquietuds que els sorgeixin al llarg del seu desenvolupament professional. 

La borsa de treball és la «joia de la corona » del seu departament ?

Ho podem considerar així en el sentit que és el servei que per a nosaltres és el més important de tots i al que des del primer moment se li ha destinat més esforç i dedicació. En aquests moments la nostra borsa de treball compta amb un bon ventall d’ofertes, de diferents disciplines o especialitats, i de tot el nostre territori i també de països propers, com és el cas de França. I a més forma part del servei de carrera professional, dins del que hi trobem també el servei d’orientació professional, el de recursos i el de treballar a l’estranger. 

Es complementa amb el Talent Day, que va veure la llum el curs passat ?

En efecte, la borsa de treball queda totalment complementada amb l’EUSES Talent Day, que és la fira de l’ocupació i l’orientació professional de l’EUSES, que es fa en format virtual, el que permet que hi puguin participar els alumni i els alumnes dels tres campus de l’EUSES.

Una fira de l’ocupació que tindrà continuïtat…

Si, en aquests moments ja estem preparant l’edició del 2022, que davant de l’èxit del curs passat, durarà 2 dies i es celebrarà el 25 i el 26 d’abril. Enguany podrem comptar amb més estands d’empreses i centres que presentaran les seves ofertes i també es tornaran a organitzar diverses xerrades i taules rodones. L’EUSES Talent Day ens reforça el nostre servei de carrera professional, i ens ajuda a fomentar la relació amb les empreses i centres del sector, que per a nosaltres és molt important.

Coordinen els voluntariats acadèmics, possiblement dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES….

Si, comparteixo l’opinió que els voluntariats són dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES i que a més ajuden a donar a conèixer la feina del fisioterapeuta. Per als nostres alumni són també molt interessants, ja que ells hi poden participar com a tutors dels alumnes. Després d’un període en que pràcticament no se n’han pogut fer, des del passat mes de setembre les organitzacions d’esdeveniments esportius ens estan tornant a contactar i a demanar la nostra participació. 

També realitzen una jornada anual a la tardor. Normalment utilitzen la fórmula de professor de la casa i convidat especial. Expliqui’ns…

Si, cada any organitzem un jornada anual a la tardor al campus de Salt i a la primavera al campus de les Terres de l’Ebre. Sempre comptem amb un convidat especial del món de l’esport d’elit i un professor de la casa. La Jornada permet als nostres alumni tornar a l’EUSES i retrobar-se amb els que han estat els seus professors i amb els altres associats. La jornada també s’aprofita per fer l’acte d’entrega dels premis extraordinaris del curs anterior.

Al Campus de Salt, la Jornada de l’EUSES Alumni s’ha celebrat fa poques setmanes…

I ho hem aprofitat per canviar una mica la fórmula en el sentit que a l’estar celebrant els 10 anys de la creació de l’associació vam considerar que els protagonistes havien de ser els nostres alumni. Per això, en la jornada anual al campus de Salt vam poder comptar amb la Maria Goretti Font, fisioterapeuta graduada el 2014, cofundadora del Gabinet Mèdic Girona i que va participar a les passades olimpiades de Tokyo com a fisioterapeuta del Comitè Olímpic del Canadà; i amb l’Arnau Sacot, graduat en CAFE el 2015, preparador físic del Bàsquet Girona i professor del grau de CAFE al campus de Salt. Al campus de Terres de l’Ebre encara estem preparant-la i els convidats també seran alumni.

Què més pot trobar un Alumni en aquesta secció ?

A part de tot el que hem comentat, hi ha un pla d’avantatges molt ampli que pretén ser útil per als nostres graduats en l’exercici de la seva professió. De tots els avantatges i descomptes que els nostres associats hi poden trobar, destacaria especialment el relacionat amb la formació continuada a l’EUSES i que té com a objectiu ajudar-los a seguir-se formant. 

També tenen compte propi a les xarxes socials…

Les xarxes socials ens permeten comunicar més directament tot el que fem i són així un bon canal de comunicació amb els nostres alumni, que són els nostres principals seguidors. Al tenir xarxes pròpies no es barregen els continguts respecte del que es pot publicar des de l’EUSES, amb un contingut evidentment dirigit als seus alumnes.

Un altre tret diferencial és que la inscripció a EUSES Alumni és gratuïta quan en altres universitats els exalumnes paguen una quota. Per què aquesta decisió ?

EUSES Alumni va crear-se en un moment en que encara s’estava arrossegant l’anterior crisis econòmica i amb la intenció que es convertís en un servei efectiu per als nostres graduats i titulats a l’hora de trobar una feina. Per ser coherents amb tot això EUSES Alumni havia de ser gratuït. I així s’ha anat mantenint.

 Quins són els objectius futurs d’EUSES Alumni ?

Els objectius futurs d’EUSES Alumni són seguir oferint uns serveis útils i eficients per als nostres graduats a l’hora de cercar una feina i en el desenvolupament de la seva carrera professional. Per això constantment estem millorant i ampliant els serveis que posem a l’abast dels nostres associats i els adaptem d’acord amb l’evolució del mercat laboral i professional.

INSCRIU-TE A EUSES ALUMNI

28 juliol 2022

La Formació Continuada de Fisioteràpia 2022-23 constarà de nou cursos, tres dels quals seran novetats

El departament de formació continuada i de postgrau de l’EUSES, coordinat pel professor Pere Iglesias, ha dissenyat una programació de temàtica molt...
Fisioteràpia EUSES-SALT

27 juliol 2022

Una professora i dos estudiants de CAFE i Fisioteràpia desenvolupen un projecte de cooperació en una escola d’educació especial i centres ocupacionals a Fez (El Marroc)

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport va presentar un projecte de cooperació a la convocatòria de projectes de la UdG per...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

15 juliol 2022

Obert el període de matriculacions per als graus universitaris en els campus de Salt, Bellvitge i Terres de l’Ebre

Aquest divendres s’ha obert el període de matriculació per al curs acadèmic 2022/23 en els campus de Salt, Bellvitge i Terres de...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

04 juliol 2022

Dos estudiants de CAFE del Campus de Salt han completat una mobilitat d’un curs a Amerike Guadalajara

Els estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport Xavier Germán i Pau Joanmiquel han completat un programa de...
CAFE EUSES-SALT

30 juny 2022

EUSES programa per al curs 2022/23 el primer màster en Fisioteràpia Vestibular que es fa a l’estat espanyol

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport afegirà el curs 2022/2023 a la seva oferta formativa un Màster en Fisioteràpia Vestibular i...
Fisioteràpia EUSES-SALT

28 juny 2022

Penjades a la recepció del Campus de Salt les plaques de la 10a promoció dels Graus en CAFE i en Fisioteràpia

Les plaques amb el nom de tots els graduats de la promoció 2018/2022 dels graus en Fisioteràpia i en Ciències de l’Activitat...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

20 juny 2022

L’EUSES, representat molt directament en el doble ascens del Girona de futbol i de bàsquet a la màxima categoria

El 19 de juny de 2022 quedarà inscrit en lletres d’or en la història de l’esport gironí amb els ascensos del Girona...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

10 juny 2022

Acte de Graduació a l’Auditori de Girona de les promocions 2018/2022 de CAFE, Fisioteràpia i Doble Titulació

Aquest dijous, l’Auditori de Girona s’ha omplert per a l’Acte de Graduació de les promocions 2018/2022 del Grau en Fisioteràpia, el Grau...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

07 juny 2022

Els estudiants de 2n curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport presenten els seus projectes esportius

Aquest passat divendres, els estudiants de 2n curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport van realitzar la presentació dels...
CAFE EUSES-SALT

07 juny 2022

 Estudiants del Grau en Fisioteràpia recuperen els participants de l’Orbea Cadí Challenge de ciclisme

Sota la supervisió del fisioterapeuta d’EUSES Alumni Gerard Bruno, els estudiants del Grau en Fisioteràpia Elena Voz, Rosó Cabrera i Théo Hamant...
Fisioteràpia EUSES-SALT
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?