El Repositori Digital de la Universitat de Girona (DUGi) ha publicat els millors TFG’s tant del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport com del Grau en Fisioteràpia del curs acadèmic 2020/21. En total han vist la llum nou treballs sortits de l’EUSES, dels quals cinc són de Fisioteràpia (tres del Campus de Salt i dos de Phyisiotherapy Barcelona) i quatre del CAFE.
Els millors Treballs de Final de Grau en Fisioteràpia són aquests:
Eficacia de la punción seca combinada con hidrocinesiterapia y estiramientos activos estáticos en mujeres con fibromialgia: ensayo clínico aleatorio controlado. Autors: Océane Croc i Alexandre Houdelat (Campus de Salt)
Eficacia de los ejercicios de baja resistencia combinado con la restricción del flujo sanguíneo en personas mayores que presentan sarcopenia secundaria: ensayo clínico controlado aleatorio. Autor: Aline Olmo (Campus de Salt)
Eficacia de un tratamiento de recuperación convencional (masaje, termoterapia y presoterapia) combinado con el Dry-Needling en prevención de lesiones de hombro en jugadores de balonmano de élite masculino: ensayo clínico aleatorio. Autor: Stéphanie Sanch (Campus de Salt)
Comparison of the effects on disability of Wii Fit U game-based home yoga and supervised yoga programs versus therapeutic exercise in patients with non-specific chronic low back pain: study protocol for a randomized controlled trial. Autor: Coline Ripart (Phyisiotherapy Barcelona)
Effectiveness of pelvic floor muscle exercises versus pelvic floor muscle exercises combined with biofeedback for stress urinary incontinence in postpartum: randomised clinical trial. Autor: Lucile Eline Gangloff
I els millors TFG’s en CAFE són els següents:
Relació i descripció de la demanda física i fisiològica d’exercicis específics de l’entrenament de bàsquet en jugadors professionals. Autor: Robert Calderón.
Comparació dels efectes d’un protocol de treball neuromuscular integrat versus un protocol de treball de força amb sobrecàrrega excèntrica sobre la coordinació intermuscular en adults joves sans. Autor: Jordi Parramón
Motivació per l’esport i relació amb la qualitat de vida en adolescents amb paràlisi cerebral. Autor: José Luis Socorro.
Influència de l’activitat física, l’exercici físic i l’esport en la salut mental de la població físicament inactiva. Autor: Àlex Vallès