UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Campus de Salt > Professors > Jesus Planella Morató

Jesus Planella Morató

Jesus Planella Morató
Professor

Professor d’EUSES – centre adscrit a la Universitat de Girona (UdG). En l’àmbit universitari, és també professor associat del Departament de Física, Escola Politècnica Superior (EPS), UdG, des de l’any 2003. Durant aquests anys ha impartit docència en diversos graus en l’àmbit de l’Enginyeria i les Ciències. Actualment dóna classe als Graus d’Enginyeria Elèctrica, Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Química. És també coordinador, en l’àmbit de Física, del curs de Física Bàsica que s’ofereix als estudiants de primer curs de l’EPS. Dins de l’àmbit docent també dóna classe en el Màster Universitari en Formació de Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, en l’àmbit científico-tecnològic. A d’altres nivells educatius, col·labora com a professor extern de la Universitat a l’Institut Jaume Vicens Vives, des de 2012, on assisteix als alumnes que cursen l’assignatura de Física en el Batxillerat Internacional i dins el Programa CiMs +Cellex en l’àmbit de les Ciències i Matemàtiques.

Doctor en Ciències Experimentals i Sostenibilitat per la UdG, en l’itinerari de Física Ambiental. En l’àmbit de la recerca pertany al Grup de Física Ambiental (GFA) des de 2004 i s’ha especialitzat en l’àmbit dels fluids mediambientals. Anteriorment va realitzar estades predoctorals a l’Arizona State University a Tempe (Arizona, Estats Units), al 2009, i al P. P. Shirshov Institute of Oceanology a Moscou i a Kalinningrad (Rússia) al 2012, així com d’altres estades relacionades amb beques d’internacionalització de la UdG amb estudiants a la University of Notre Dame, a South Bend (Indiana, Estats Units) al 2010. També ha realitzat diverses estades postdoctorals a la University of Notre Dame, els anys al 2014 i 2015. En aquest temps, ha realitzat diverses conferències a universitats i centres d’investigació estrangers com a investigador convidat o a través del programa de mobilitat ERASMUS per a professors, entre elles les realitzades al CICESE Ciencias del Mar a Ensenada (Mèxic) el 2009, al Laboratoire de Sondages Electromagnetiques de l’Environment Terrestre, LSEET, de la Université du Sud Toulon-Var a Toulon (França) també al 2009 o bé a la University of Notre Dame (Estats Units) al 2016, entre d’altres.

Fruit de les col·laboracions anteriors i de la carrera investigadora realitzada a la UdG és autor de 9 articles científics indexats (8 d’ells en el primer quartil en l’àmbit de fluids mediambientals), així com de nombroses participacions en congressos d’àmbit nacional i internacional, una d’elles guardonada amb el premi a millor presentació (XI Symposium WMHE, 2009 Ohrid, Macedònia). També ha estat membre de presidència de sessió de congrés.

Ha participat en diferents projectes d’àmbit nacional a la UdG i també internacionals. A part de la col·laboració dins del GFA de la UdG, actualment també col·labora amb el grup de Dinàmica de Fluids Mediambientals de la University of Notre Dame (Estats Units) dins un projecte de transmissió de senyals de ràdio i de radar sobre l’oceà anomenat ‘Coupled Air-Sea Processes and EM-Ducting Research (CASPER)’ finançat per United States Office of Naval Research (ONR).

En l’àmbit docent universitari és autor de diferents llibres de suport didàctic per a estudiants de Física. En aquest àmbit també ha participat en diferents congressos nacionals presentant diferents propostes d’innovació docent amb d’altres membres del Departament de Física de la UdG. També ha realitzat diverses xerrades als instituts de Secundària i Batxillerats en el marc del dia de la Ciència.


jplanella@euses.cat Estudis: Grau en Fisioteràpia
Assignatures: Física (1r), Biomecànica (2n), Aplicació d’Agents Físics (2n)
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?