La formació continuada permet actualitzar i millorar els coneixements, habilitats i actituds dels professionals sanitaris davant l’evolució científica, tecnològica i les demandes i necessitats, tant socials com del propi sistema sanitari. Al Grau en Fisioteràpia d’EUSES, la Universitat de la Salut i l’Esport, som conscients dels avantatges d’aquest tipus de formació, per això, oferim un ampli ventall de cursos de formació continuada especialitzats i multidisciplinaris; doncs, aborden diverses temàtiques i aspectes essencials en el dia a dia del fisioterapeuta, combinant teoria i pràctica.
El proper mes de desembre, podràs realitzar el curs d’Especialització en l’abordatge fisioterapèutic dels trastorns de l’ATM i la seva relació amb la Columna Cervical (30 hores), impartit pel professor, Leandro Gutman, Llicenciat en Kinesiologia i Fisiatria per la Universitat de Buenos Aires (Argentina) i especialitzat en trastorns de l’ATM. L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar-te les eines necessàries perquè puguis abordar correctament els trastorns dels músculs i l’articulació temporomandibular (trastorns de l’ATM), així com, les seves implicacions amb la columna cervical. Aquesta formació sorgeix davant l’increment de casos de pacients amb mal de cap, dolor mandibular o problemes cervicals que són derivats d’alteracions de l’articulació temporomandibular. L’horari d’aquest curs serà el 16 i 17 de desembre de 2017 i el 20 i 21 de gener de 2018 de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 h (els dissabtes) i de 9:00 a 14:00 h (els diumenges) al Campus de Salt de Girona.
De cara al gener i abril del proper any, també podreu triar entre diversos cursos de formació continuada. El 20-21 de gener i 17-18 de febrer de 2018, tindrà lloc un nou curs especialitzat en entrenament neuromuscular i treball de les habilitats esportives: prevenció, readaptació i optimització del rendiment amb una duració de 30 h (més informació aviat). Al febrer, tindrà lloc el curs de Biomecànica del Ciclista aplicat a la Fisioteràpia (15 hores), a càrrec del professor, Daniel Marcos Ruiz, fisioterapeuta al centre SOMA-fisioteràpia i osteopatia; especialista en l’anàlisi biomecànica clínica del moviment, així com, en la rehabilitació i readaptació esportiva.
Actualment, existeix una demanda creixent de l’anàlisi del moviment humà, el que s’anomenen estudis biomecànics. N’hi ha de diferents tipus, entre els quals es troben el de la bicicleta, marxa i carrera. L’objectiu principal del curs de Biomecànica del Ciclista és que aprenguis a realitzar un estudi biomecànic bàsic de la bicicleta (Bike fitting), valorar les alteracions mecàniques de moviment, detectar anomalies del gest esportiu de mode vàlid i fiable, prevenir lesions i reduir factors de risc. L’horari del curs serà el 17 i 18 de febrer de 2018, dissabte de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 h i diumenge de 9:00 a 14:00 h al Campus de Salt.
En aquest context, també cal destacar el curs de Fisioteràpia pediàtrica per a nadons (30 hores), impartit per la professora, Sònia Marcos Ruiz, Fisioterapeuta, Osteòpata, RPGista i Antropòloga; especialitzada en Fisioteràpia i osteopatia pediàtrica, amb un Màster en Bioètica i Doctoranda en fisioteràpia pediàtrica, neurologia i qualitat de vida. Avui dia, el paper del fisioterapeuta pediàtric va més enllà de l’ús concret de determinades tècniques i mètodes especialitzats. Per això, aquest curs t’aportarà els coneixements necessaris per a l’avaluació, tractament i seguiment preventiu del nadó per tal de garantir el seu benestar i correcte desenvolupament. L’horari serà: 17-18 de febrer i 17-18 de març de 2018, dissabtes de 09:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 i diumenges de 09:00 a 14:00 h al Campus de Salt.
Altre curs de formació continuada especialitzat és el de Reprogramació postural de la Faixa Abdominal. Tècniques actives i manuals aplicades a la fisioteràpia (10 hores), a càrrec de la professora, Gemma Solà Noguer, Fisioterapeuta, osteòpata i RPGista; especialitzada en patologia de sòl pelvià, obstetrícia i ginecologia. Aquesta formació et permetrà conèixer la importància de la faixa abdominal en la salut biomecànica postural i funcionalitat visceral del nostre cos. És fonamental mantenir la tonicitat d’aquesta musculatura, a través d’exercicis hipopressius, per prevenir i tractar afeccions de la columna vertebral, alteracions posturals, alteracions viscerals i alteracions del sòl pelvià. El curs tindrà lloc el dissabte 17 de març de 2018 de 9:00h a 14:00 i de 15:30 a 20:30 h al Campus de Salt.
A l’abril, també podràs escollir entre tres cursos. El primer és el nou curs de Neurodinàmica i mobilització del Sistema Nerviós (30 hores), també impartit pel professor, Xavier Sala García. El seu objectiu és revisar les bases fisiològiques i biomecàniques del teixit nerviós; identificar la clínica relacionada amb els trastorns neurodinàmics i valorar la mecanosensibilitat del sistema nerviós, a través de la palpació i dels tests estàndards, així com, donar recursos per plantejar propostes terapèutiques basades en el tractament dels trastorns neurodinàmics: tècniques neurodinàmiques, tractament de la interfície, exercicis i mesures d’autogestió per al pacient. El curs tindrà lloc el: 14-15 d’abril i 19-20 de maig de 2018, dissabtes de 09:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 h i diumenges de 09:00 a 14:00 h al Campus de Salt.
Finalment, també podràs triar entre el Curs de Fisioteràpia obstètrica i de preparació i recuperació del part (30 hores), impartit per un equip docent expert format per, Inés Ramírez García, Dra. en fisioteràpia i psicòloga; Stephanie Kauffman Frau, Fisioterapeuta. Codirectora RAPbarcelona SL, centre de Reeducació Abdomino-Pelviana i Laia Blanco Ratto, Fisioterapeuta. Codirectora RAPbarcelona SL, centre de Reeducació Abdomino-Pelviana, i el Curs d’abordatge fisioterapèutic de les lesions d’espatlla (15 hores), a càrrec del professor, Lluís Puig, Cap de Fisioteràpia de l’Hospital de l’Esperit Sant; Professor col·laborador de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i de la Fundació Universitària del Bages (FUB). També és Vicepresident de la Societat Catalano-Balear de Fisioteràpia (SCBF) i membre de la Societat Francesa d’Espatlla (SFRE) i de la Societat Europea d’Espatlla (EUSSER); ponent en múltiples congressos nacionals i internacionals; autor de diversos llibres de divulgació i col·laborador dels Programes “El Matins” de TV3 i “Tot és Possible” de RAC1.
L’objectiu d’aquesta 2a edició del Curs de Fisioteràpia obstètrica és proporcionar-te els coneixements teòrics i pràctics bàsics sobre quines són les modificacions anatòmiques i fisiològiques que ocorren durant l’embaràs i el postpart, per tal de poder dotar-te d’eines que et permetran programar i executar pautes específiques de tractament. També s’inclouen pràctiques intracavitàries per assegurar una bona posició dels òrgans, suavitzar la tensió dels lligaments i alliberar la congestió abdominal. Aquest curs tindrà lloc el 14-15 d’abril i 19-20 de maig de 2018, els dissabtes de 09:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 i diumenges de de 09:00 a 14:00 al Campus de Salt.
Pel que fa a la 5a edició del Curs d’abordatge fisioterapèutic de les lesions d’espatlla. Exploració, diagnòstic i tractament de fisioteràpia, assoliràs el coneixement exhaustiu de les diferents tècniques terapèutiques i el seu domini pràctic per realitzar un correcte diagnòstic fisioterapèutic i un bon tractament de les lesions d’espatlla. El curs tindrà lloc el 14-15 d’abril de 2018, el dissabte de 09:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30 i el diumenge de 09:00 a 14:00 h al Campus de Salt.
EUSES, la Universitat de la Salut i l’Esport et proporciona una àmplia formació continuada de qualitat i adaptada a les demandes del mercat laboral. Aposta pel teu futur i estudia el Grau en Fisioteràpia al Campus de Salt o de Terres de l’Ebre.
En aquest enllaç, pots consultar tots els cursos de formació continuada del nostre Grau.