Els investigadors del projecte PEHC han realitzat el dijous 26 i divendres 27 d’octubre una recollida de dades a uns 40 nens i nenes de 4 a 16 anys amb paràlisi cerebral amb la finalitat de millorar la qualitat de vida d’aquests joves. La Unitat Clínica d’EUSES ha estat el centre de recollida de dades, que han estat coordinades per Inés Osirini, pediatra especialista en ecografia i la neuropediatra Dolors Casellas, juntament amb les dues doctores d’EUSES Anna Prats (bióloga) i Raquel Font (Ciències de l’Activitat Física i l’Esport). També han col·laborat en aquesta recollida el Dr Carles Escalona i Dr. Xavier Ortas (podòlegs), els professors d’EUSES Aida Cadellans i Jorge Cazorla; i 6 alumnes dels graus en Fisioteràpia i en CAFE.
L’empresa General Electric ha cedit al PEHC la utilització d’un elastograf d’última generació per tal de valorar el nivel d’eslasticitat del múscul espàstic en els nens amb paràlisi cerebral. Els nois i joves han passat per tres estacions en les quals cadascun dels especialistes els realitzaven les diferents proves: elastografia del múscul espàstic en tensió i relaxació, dades antropomètiques (IMC, talla, perímetre de cintura), tensió arterial, flexibilitat de cadena posterior i dinamomatria d’extremitat superior, estudi del peu i espirometria.
L’objectiu de l’estudi és relacionar el nivel d’elasticitat del múscul espàstic en relació a una població infantil sense l’afectació de la malaltia, per tal d’ajustar l’administració de la toxina butulímica per tal de millorar la funcionalitat d’aquest múscul. Paral·lament, s’estudia l’afectació de l’espsticitat als nivells de força, flexibilitat, capacitat cardiorepiratòria i anatomia del peu.