Aquesta setmana passada ha tingut lloc, dimecres a les escoles les Arrels i Gegant del Rec de Sal, i dijous a la sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva, l’entrega del diploma de petit investigador als nens de les cinc escoles (Arrels, Gegant del Rec, Puig d’Arques, Aldric i la Salle de Cassà) que han col·laborat en el projecte PEHC, que està liderat per docents dels graus en CAFE i en Fisioteràpia de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport. En l’acte, també s’ha fet entrega a les famílies cada nen i nena dels respectius informes d’activitat física i salut. En total, aquest curs s’han recopilat dades a 205 nens i nenes de 8 anys que s’han sumat als 72 del curs anterior. Dues de les investigadores principals del projecte, la Dra. Raquel Font i la Dra. Anna Prats, presentaran els resultats en la 23a edició de l’European College of Sports Science que tindrà lloc a Dublin entre el 4 i el 7 de juliol.
El PEHC (Physical Education Health and Children) és un projecte amb una intenció clarament científica però alhora, amb una remarcable vocació pedagògica i comunitària. El PEHC es proposa com a principal objectiu científic estudiar els efectes d’un treball neuromuscular integrat sobre la competència motriu, la predisposició a l’obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat física saludable per a nens de 8 anys de la província de Girona.
Els tres objectius específics del PEHC són: 1. Establir un diagnòstic de la competència motriu, els hàbits de vida saludables (activitat física, hàbits de son i alimentació) i els paràmetres d’obesitat en nens de 8 anys de la província de Girona. 2. Determinar els efectes sobre el canvi en la competència motriu, els hàbits de vida saludable i la predisposició a l’obesitat, posterior a la implementació d’una metodologia de Treball Neuromuscular Integrat en nens de 8 anys de la província de Girona. 3. Estudiar l’efecte de l’empremta genètica del teixit muscular sobre l’efectivitat del treball neuromuscular integrat i la conseqüent producció de mioquinas per part de la musculatura esquelètica en nens de 8 anys de la província de Girona.