El professor Ernest Esteve, que a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport imparteix les assignatures de Kinesiologia i biomecànica del moviment i Mitjans i mètodes de recuperació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, ha estat un dels ponents en el 26è “International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology” que s’ha celebrat al Camp Nou aquest passat cap de setmana i que ha reunit més de 2.500 persones acreditades les quals han pogut gaudir de més de 200 conferències amb el fil conductor del futur de la medicina del futbol. Els millors especialistes de la matèria han intercanviat coneixements i debatut sobre temes d’aquest àmbit, i del camp de la traumatologia i la rehabilitació, des de la prevenció fins a la medicina regenerativa i les últimes innovacions en biomecànica i neurociència.
La conferència d’Ernest Esteve es va basar en les conclusions d’un estudi que es va realitzar la temporada 2015/16 amb més de 300 futbolistes de 17 equips de Girona i Barcelona des de 3a divisió fins a 2a catalana. L’estudi, que encara està en marxa ja que es continuen recopilant més dades, va revelar que els jugadors que havien tingut problemes la temporada anterior eren més dèbils al principi de la següent i, per tant, tenien més risc de patir noves lesions en la zona de l’engonal (bàsicament pubàlgia i problemes d’adductors).
A banda de la intervenció d’Ernest Esteve, cal ressaltar en el congrés la presència com a acreditats de diversos professors d’EUSES dels campus de Salt i de Terres de l’Ebre, tant del grau en CAFE com del de Fisioteràpia, com Adrià Martín, Mariano Gacto, Jordi Casado, Joaquim Guasch, Ramon Olivé, Pau Cecília, Azahara Fort, Daniel Romero i Marc Madruga. Després de l’èxit d’aquesta edició, ja s’ha confirmat que el Camp Nou tornarà a reunir l’any que ve els millors especialistes del món de la medicina i les ciències del futbol.