Aquest passat dimarts dia 2 de maig els alumnes de 2n curs del CFGS de Dietètica del Centre Garbí van visitar l’empresa d’apicultura Dolça Abella situada al municipi de Crespià, dins el marc de l’assignatura Control Alimentari, que imparteix la professora Anna Casanovas.
Durant la visita es van explicar els fonaments de l’apicultura, com es du a terme la cria d’abelles i com es produeix la mel, el pròpolis, el pol·len i la cera.
Van tenir l’ocasió de visitar l’obrador on de primera mà dels apicultors van poder conèixer tot el material necessari, la caixa moderna, la cambra freda i les caixes baby. També van visitar la zona neta on es fa l’extracció de la mel gràcies al desoperculador, l’extractor i el decanter. Així mateix, van aprendre quins són els registres sanitaris que han de complir les empreses d’apicultura i totes les passes necessàries per a obtenir el segell de qualitat de proximitat.
Com a colofó de la visita van poder fer una anàlisis sensorial dels tipus de mel que produeixen en diversos paratges naturals de la província de Girona. L’olor, el color, l’aroma, el sabor i la cristal·lització són els atributs que defineixen juntament amb una anàlisis química, la qualitat de la mel. Va ser una experiència molt enriquidora per a tots els i les alumnes.