Aquest passat dijous 4 d’abril, els alumnes de 2on del cicle de Dietètica van realitzar una visita a l’IRTA de Mas Badia per conèixer els seus projectes. La sortida es va emmarcar dins el crèdit de C4 de control alimentari que imparteix la professora Agnès Marginet.
En aquest centre de Mas Badia s’investiga sobre els vegetals, entre els quals hi ha la poma. Els estudiants van poder seguir el procés d’experimentació sobre el comportament de diferents varietats de poma amb l’objectiu de poder assessorar posteriorment els productors d’aquí per introduir aquest producte, o no, a les plantacions locals. En aquests estudis observen la coloració de la poma, textura, resistència a les plagues, productivitat, farinositat, sucositat, i que s’adequi bé a la nostra zona. Últimament tot aquest treball l’han de fer garantint el màxim respecte al medi ambient, i per aquest motiu implanten per exemple estructures per a que hi hagi una fauna diversa que ajudi al procés de pol·linització, o bé control de plagues. (En la fotografia es pot veure un “hotel de insectes”, on les avelles, aranyes, i altres insectes hi fan nius). Tots els alumnes varen trobar molt interessant la sortida, ja que varen poder veure in situ i amb explicacions de primera mà tot el que fa referència als controls de qualitat dels quals ja se n’havia parlat a l’aula en el Campus de Salt.