Hi ha vegades que un mal entrenament pot ser pitjor que no entrenar. No es tracta de realitzar activitat física constantment amb la supervisió d’un expert (encara que seria desitjat), però per tal d’evitar lesions i recaigudes és molt important tenir en compte una sèrie de consells i pautes per no cometre errors freqüents en l’entrenament.
No descansar suficientment: les ganes d’estar en forma i d’esprémer l’organisme al màxim pot provocar que entrenem cada dia a un ritme molt elevat. Això pot provocar un sobreentrenament, especialment perillós si hem passat d’estar parats a una màxima intensitat. D’aquesta manera evitarem lesions i veurem resultats més aviat.
No realitzar estiraments: és inevitable que en alguna ocasió passin per alt però és important realitzar breus estiraments abans i després de l’exercici físic, d’aquesta manera també evitarem lesions.
No variar la intensitat: Un dels principals errors és entrenar sempre a la mateixa intensitat. El cos s’adapta a la càrrega de treball que li donem. Si sempre nedem 1 hora al mateix ritme, s’adapta a l’estímul. És millor variar la intensitat per fer ‘treballar’ més a l’organisme.
Compte amb la tècnica: Cada disciplina té una tècnica diferent, és important no realitzar moviments bruscos per evitar lesions i seguir la pràctica habitual. No passa res per fer un exercici mal executat un dia, però si al llarg dels mesos es repeteix això pot provocar lesions importants.
Si vols dominar a la perfecció l’impacte de l’activitat física a l’organisme, estudia el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport al Campus de Terres de l’Ebre d’EUSES-URV, que t’ofereix una formació multidicsplinar al voltant de l’esport. Si per altra banda vols especialitzar-te en el tractament i posterior rehabilitació d’aquestes estudia el Grau en Fisioteràpia. Recorda, la convocatòria de setembre s’obrirà els propers dies 19 i 20.