La readaptació esportiva és una de les sortides professionals amb més empenta del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), en els últims anys aquesta pràctica professional ha creat molta demanda i cada cop més clubs esportius de primer nivell aposten per la figura del readaptador.
La readaptació a l’activitat física o a la competició esportiva és un mètode de treball amb l’objectiu de dissenyar i planificar la tornada als entrenaments o a la competició després de patir una lesió. Es tracta de la part final de la recuperació, però amb una importància vital, ja que no si no es planifica bé pot afectar la part lesionada.
Per tal de tornar a realitzar activitat física d’alt rendiment és molt important conèixer les característiques personals i físiques del professional afectat amb la lesió. D’aquesta manera, difícilment dos períodes de readaptació poden ser iguals.
La formació de la figura del readaptador esportiu es té molt en compte en els estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG). El professor Daniel Romero és especialista en readaptació i director del Máster de Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva a EUSES-UdG, també és l’encarregat de preparar els alumnes de l’EUSES-UdG en aquesta disciplina.
Segons Romero, que també actua d’assessor en preparació física d’esportistes de primer nivell, les capacitats bàsiques de qualsevol treball de readaptació serien força, equilibri i reacció, que juntament amb el treball coordinatiu formarien els pilars de la readaptació.
Si vols aprendre directament d’un equip docent en actiu de primer nivell i realitzar pràctiques a les principals institucions esportives, estudia a la Universitat de la Salut i l’Esport, vine a la nostra jornada de portes obertes el 16 de febrer i coneix el Campus de Salt, on trobaràs les millors instal·lacions.