La 7a edició de la Jornada de Sensibilització-Projecte CreaXarxa, celebrada a les instal·lacions esportives de la zona esportiva municipal de Salt aquest dijous 2 de desembre ha reunit més de 300 participants. L’esdeveniment, que s’ha realitzat gràcies al suport de la Diputació de Girona, ha tingut com a principals protagonistes els més de 300 alumnes de 5è de primària d’un total de 10 centres educatius de la comarca del Gironès: FEDAC Salt (Salt), Escola Silvestre Santaló (Salt), Escola Les Deveses (Salt), Escola Montfalgars (Girona), Centre d’Educació Especial Font de l’Abella (Girona), Centre d’Educació Especial de Palau (Girona), Escola Àgora (Girona), FEDAC Pont Major (Girona), Escola Migdia (Girona) i l’Escola Doctor Sobrequés (Bescanó).
Un dels objectius del CreaXarxa és apropar els estudiants de primària a la realitat de les persones amb diversitat funcional per tal de promoure una millor comprensió de la seva motricitat i les seves possibilitats envers l’activitat física i l’esport, així com impregnar l’experiència motriu dels valors fonamentals dels atletes paralímpics.
L’0organització, a càrrec del Consell Esportiu del Gironès i l’EUSES, amb els estudiants del Grau en Ciéncies de l’Activitat Física i de l’Esport, ha mobilitzat a un centenar de persones més: els estudiants de 3r de CAFE de l’assignatura d’Activitat Física i esport per persones amb alguna discapacitat, dirigits i supervisats per la professora Estefania Plans, han dinamitzat algunes de les 31 activitats. Els estudiants de 4rt de CAFE de Recreació, oci i turisme amb la tutela dels professors Oriol Sallent i Jandro Guil, han estat els responsables de l’organització de l’esdeveniment. Per part de l’EUSES també han donat suport la professora del grau en CAFE, la Dra. Aracel·li Gonzalez i el director del grau en CAFE, Adrià Martín. Enguany també ha col·laborat els estudiants del CFGM d’Emergències Sanitàries del Centre Garbí, que han realitzat la tasca sanitària preventiva davant de qualsevol incident en el desenvolupament de les activitats. S’ha disposat de dues ambulàncies i una vintena de tècnics-estudiants.
Aquest esdeveniment també ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Girona i de les entitats col·laboradores que han cedit material esportiu, instal·lacions esportives i han dinamitzat activitats com: bàsquet amb cadira de rodes, boccia, rugbi adaptat, slalom, tennis en cadira de rodes, etc. Les entitats col·laboradores de l’esdeveniment han estat les següents: Ajuntament de Salt, Grup MIFAS, Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Federació Catalana de Tennis, GEiEG, Ortopèdia Bosch, Fundació Ramon Noguera, Frodeno Fun(D), Associació Girona-Judo, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.
El Creaxarxa va veure la llum arran de la 7th VISTA Conference que el Comitè Paralímpic Internacional va organitzar a Girona l’any 2015. A partir d’aquesta trobada, EUSES i el Consell Esportiu del Gironès amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament de Salt, juntament amb diferents federacions i entitats relacionades amb l’activitat física i l’esport destinat a persones amb algun tipus de discapacitat, van iniciar aquest projecte, que enguany ha arribat a la setena edició després de l’èxit i la gran acceptació de les sis anteriors. En els 7 anys del projecte, el CreaXarxa ha reunit més de 2.800 participants.