UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Gerard Pijoan, Director del Projecte Local de la FCBEscola Casablanca

27 octubre 2016

Gerard Pijoan, Director del Projecte Local de la FCBEscola Casablanca

Gerard Pijoan, Director Projecte Local de la FCBEscola Casablanca

 • En què consisteix la teva feina com a Director del Projecte Local (DPL) a la FCBEscola Casablanca?

La figura del DPL és el vincle d’unió entre la FCBEscola Barcelona i la FCBEscola Casablanca. El nostre objectiu és vetllar pel bon funcionament intern de l’Escola i continuar el projecte d’expansió internacional iniciat pel Club. La meva feina es divideix principalment en dues parts: el treball en el camp i el treball d’oficina. Pel que fa als entrenaments i partits, la meva missió és aplicar la metodologia de treball i l’ADN Barça, com es fa a la resta de FCBEscoles que hi ha arreu del món. Pel que fa el treball d’oficina, es focalitza en tasques organitzatives com poden ser la distribució de jugadors pels grups d’entrenament, formació d’equips pels partits, preparació de tornejos, etc. Gestionar una Escola requereix d’una gran coordinació per part de l’equip de treball que en forma part i aquestes primeres setmanes són fonamentals per establir les bases del projecte.

 • Com vas aconseguir entrar al Barça? 

El desembre de l’any passat em vaig presentar a unes proves de selecció de tècnics per la FCBEscola. A partir d’aquí, vaig realitzar un curs intensiu de formació durant cinc setmanes per entrar a formar part de l’Escola. Un cop acabat, em vaig integrar a l’equip de treball de la FCBEscola Tecnificació de Barcelona, i a l’estiu vaig estar durant dos mesos treballant en FCBCamps pels EUA, en diverses ciutats com New Orleans, Oklahoma, Tulsa i Miami. L’experiència va ser molt enriquidora tant professionalment com personalment, pel fet de veure la magnitud que suposa organitzar un FCBCamp, relacionar-me amb gent d’altres cultures i en definitiva, conèixer un país com EUA.

 • Com és un dia a l’FCBEscola del Marroc? Com s’ensenya als nens l’estil de joc del Barça?

Habitualment, els matins estan destinats a fer formació amb els entrenadors de l’Escola, reunions amb el personal d’oficina o altres tasques de gestió. A la tarda, la nostra feina es centra bàsicament en realitzar les sessions pràctiques d’entrenament corresponent a cada etapa de formació. Ensenyem l’estil de joc del Barça donant les eines necessàries als jugadors perquè aprenguin a pensar durant el desenvolupament del joc i, d’aquesta manera, siguin més autònoms.

 • Quines tècniques d’entrenament marca Barça destacaries i què els hi proporciona als nens?

Es segueixen els mètodes d’entrenament dels equips inferiors del Club, que consisteixen en una sèrie d’exercicis progressius i interrelacionats, adequats a cada etapa o nivell de formació. Les consignes tècniques, tàctiques i de joc que prioritzem en cada exercici són la clau en l’aprenentatge del jugador per afrontar amb garanties d’èxit els reptes esportius que se’ls plantegin en un futur.

 • Com inculqueu  els valors inherents a la masia?

Des de la FCBEscola volem fomentar una nova cultura de l’esport en la que es prioritzi la formació integral de l’esportista per damunt del factor competitiu. És aquí on radica la importància de promoure i transmetre els valors ètics i de convivència que tradicionalment ha representat el FC Barcelona. El respecte, l’esforç, el treball en equip, l’ambició i la humilitat, entre d’altres, són valors que formen part del nostre dia a dia.

 • Teniu dificultats pel fet de formar en un entorn cultural i social tan diferent?

És cert que ens trobem en un entorn cultural i social diferent, però la predisposició dels jugadors per aprendre és molt positiva. Aquí, al Marroc, són apassionats del futbol i la gent sent admiració pel Barça. No obstant això, un dels aspectes prioritaris a millorar és la puntualitat. En aquest sentit, procurem que compleixin rigorosament amb els horaris establerts, ja que sinó ens dificulta el desenvolupament de sessions d’entrenament i partits. Per la resta, els jugadors són molt educats i agraïts amb la feina que realitzem.

 • Quin és el perfil dels alumnes que teniu a l’FCBEscola a Casablanca?

La FCBEscola Casablanca està destinada a nens i nenes d’entre 4 i 18 anys. Actualment, ja comptem amb algunes jugadores, però un dels objectius a curt termini és potenciar el futbol femení. Del total de jugadors que disposem, es divideixen en dos programes diferents: el competitiu, adreçat a jugadors amb un nivell futbolístic alt, i el programa de tecnificació, adreçat a jugadors d’un nivell futbolístic mitjà.

 • Què és el més complicat a l’hora de formar nens a l’Escola del Barça? Què és el més gratificant?

La nostra metodologia d’entrenament és diferent i única. Notem una gran diferència entre els jugadors que ja formaven part de l’Escola la temporada passada respecte els jugadors que s’han incorporats nous, principalment en el nivell de comprensió del joc. Òbviament, aquests nous jugadors necessiten un període d’adaptació, però setmana rere setmana veiem una gran evolució en el seu joc.

 • On aspires arribar a nivell professional? Quins objectius tens en el món de l’esport?

A nivell professional aspiro poder continuar vinculat i gaudint del món de l’esport, com ho he fet fins ara. L’experiència m’ha fet veure que no saps on pots estar el dia de demà. Ara mateix, el meu objectiu és realitzar una bona feina dins la FCBEscola i estar vinculat amb ells durant molt de temps.

 • Quin balanç faries dels teus anys estudiant CAFE a EUSES?

El balanç final és molt positiu. EUSES està format per un professorat jove, preparat i molt proper. La relació que estableixes amb el professorat va molt més enllà dels quatre anys de carrera i un cop acabats els estudis, he continuat mantenint contacte amb molts d’ells. El fet de ser una carrera teòrica-pràctica, em va permetre posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits. A més a més, vaig poder adquirir una formació global en diferents àmbits de l’esport com són la gestió, el rendiment, la salut i l’ensenyament, fet que t’obre moltes sortides professionals.

 • On vas fer pràctiques durant els teus estudis? Què hi vas aprendre i quines portes et van obrir?

Vaig fer les pràctiques a l’Acadèmia de Tenis Sánchez-Casal (Prat de Llobregat), concretament, dins el departament de preparació física. Vaig ser afortunat de poder aprendre i practicar durant tres mesos al costat de Dani Romero i el seu equip de treball, format per professionals d’experiència reconeguda dins el món de la preparació física. Allà, vaig aprendre a planificar i realitzar sessions de preparació física des de nens/es de 8 anys fins a 18. A més, em va permetre conèixer i estar en contacte amb material d’entrenament que fins aleshores no havia tingut la oportunitat de treballar-hi. A part de tot el que vaig aprendre, aquestes pràctiques em van obrir les portes professionalment, ja que, un cop vaig acabar l’estància de pràctiques, la setmana següent ja vaig entrar a format part de l’equip de treball de l’Acadèmia Sánchez-Casal. En total, hi vaig estar treballant durant 10 mesos, fins que llavors, em vaig vincular a la FCBEscola.

 • Abans d’entrar a l’FCBEscola, quina experiència professional has tingut en el món de l’esport? Has cursat algun màster o postgrau?

En el món del futbol hi he estat vinculat des de ben petit, primer com a jugador i després com a entrenador. Com a jugador, vaig tenir la sort d’aprendre de grans entrenadors, que després han fet carrera en el món professional del futbol. Com a entrenador, a part de la FCBEscola, he estat vinculat al Girona FC, EF Gironès-Sàbat i l’EF Baix Ter.

Des de que vaig acabar la carrera no he cursat cap màster. He tingut la sort d’estar actiu professionalment i vaig optar per introduir-me primer en el món professional i a partir d’aquí decidir quin màster realitzar. Aquest any, tenia en ment fer algun màster, però degut a la meva estància al Marroc no em serà possible. De totes maneres, tard o d’hora, n’acabaré cursant algun ja que la formació contínua és fonamental.

 • Quin consell li donaries a un alumne que està estudiant CAFE a EUSES?

És una etapa clau per preparar el teu futur professional posterior. A part de gaudir, han d’aprofitar per aprendre de totes les assignatures que s’imparteixen, no només d’aquelles a les quals s’està més vinculat. La formació global els permetrà estar més preparats un cop acabada la carrera. En el meu cas, sempre he estat vinculat al món del futbol i, en canvi, les pràctiques de la carrera i la meva primera feina van ser com a preparador físic de tenistes, esport en el qual hi havia estat vinculat mínimament anteriorment. Un altre aspecte que considero fonamental és poder compaginar la carrera amb una feina dins el món de l’esport. Això els permetrà continuar posant en pràctica els coneixements adquirits. A més, han d’anar més enllà i tenir inquietuds per recercar nova informació, estar actualitzats dins el nostre sector i han d’aprofitar el professorat del que disposen per ampliar coneixement i deixar-se guiar.

 

27 març 2023

La 10a edició de l’EUSES Raid Adventure se celebrarà el dia 5 de maig

Aquest any 2023 es realitza la 10a edició de l’EUSES Raid Adventure, un esdeveniment esportiu organitzat per dotze alumnes de 3r curs...
CAFE EUSES-SALT

15 març 2023

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport exposa tota la seva oferta acadèmica en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport está present un any més en el Saló de l’Ensenyament, que ha obert aquest dimecres les portes...
CAFE EUSES-SALT
Fisioteràpia EUSES-SALT

14 març 2023

Primera edició de l’OPEN LAB dirigida pel tècnic de laboratori de l’EUSES, Ivan Ribas

Aquest dimarts s’ha realitzat a les instal·lacions del Campus de Salt la primera Edició de l'OPEN LAB. Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu d'obrir...
CAFE EUSES-SALT

13 març 2023

Completat al Campus de Salt el 9è seminari del Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva

Aquest passat cap de setmana s’ha dut a terme el 9è seminari del Màster Universitari en Readaptació a l'Activitat Física i la...
CAFE EUSES-SALT

08 març 2023

Més d’una seixantena de donacions en la jornada de recollida de sang al Campus de Salt de l’EUSES i el Centre Garbí

Aquest dimarts, l’aula 1 de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i del Centre Garbí s’ha transformat amb una campanya mòbil...
Centre garbí
CAFE EUSES-SALT
Fisioteràpia EUSES-SALT

01 març 2023

La Dra. Anna Prats presenta el projecte sobre (Epi)genètica i bàsquet en una xerrada a l’Institut Vallbera

Aquest passat dia 22 de febrer, i emmarcat en el dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, la...
CAFE EUSES-SALT

23 febrer 2023

El Dr. James Brittain, protagonista de la 18a edició del cicle “Ciència a la Taula”

Aquest dijous s’ha celebrat la 18a edició de les ponències del cicle Ciència a la Taula. La conferència, titulada "Eating’s Cheating: The...
CAFE EUSES-SALT

21 febrer 2023

El director del MIC, Juanjo Rovira, explica als alumnes de CAFE com s’organitza un torneig de futbol d’aquesta magnitud

Juanjo Rovira, director del torneig internacional MICFootball (MIC-Mediterranean International Cup) ha estat present aquest dimarts al Campus de Salt per fer una...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

20 febrer 2023

Comencen les xerrades i presentacions de les empreses esportives a l’EUSES

En el marc de l’assignatura de Disseny, intervenció i avaluació en l’Educació Física i l’Esport de 2n curs de CAFE que imparteix...
CAFE EUSES-SALT

13 febrer 2023

Realitzat el setè seminari del Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva

Aquest passat cap de setmana s’ha dut a terme el 7è seminari del Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició...
CAFE EUSES-SALT
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?