UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Entrevista amb Jordi Llop, entrenador a Wenling (Xina) sota el paraigua de l’Espanyol: “El que destacaria d’EUSES és el tracte tan proper entre professors i alumnes”

18 maig 2018

Entrevista amb Jordi Llop, entrenador a Wenling (Xina) sota el paraigua de l’Espanyol: “El que destacaria d’EUSES és el tracte tan proper entre professors i alumnes”

Entrevistem a Jordi Llop, estudiant de la promoció 2015-2019 del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a EUSES-UdG. Jordi Llop està treballant com entrenador a Wenling, a la Xina, sota el paraigua del RCDEspanyol, buscant nens per l’equip de futbol. Parlem amb ell perquè ens expliqui com està vivint l’experiència i com es viu l’esport al gegant asiàtic.

  1. Quina és la teva activitat professional a la Xina?

Actualment sóc entrenador de futbol en un acord de formació entre el RCDE Academy HLK i l’institut de Wenling, una escola amb més de 4.000 alumnes. Aquest projecte té l’objectiu de portar a Barcelona a nens per realitzar activitats relacionades amb el RCD Espanyol.

Després d’un procés de selecció entre nens de tota la província, van quedar els 18 integrants de l’equip final, amb els quals treballem diàriament per formar-los i preparar-los pels propers campionats provincials. 

  1. Com va sortir aquesta oportunitat professional?

A finals de gener el coordinador del meu antic club em va informar d’aquesta oportunitat i em va donar la seva confiança per començar aquesta aventura junts, una aventura intensa de 3 mesos fora de casa, amb moltes oportunitats per endavant, deixant moltes coses, però no m’ho vaig pensar. Després d’uns mesos de papers i canvis aquí estem. A punt de complir dos mesos al sud-est de la Xina.

  1. Ja tenies clar que et volies dedicar al rendiment i a l’entrenament?

Vaig entrar a estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport amb una idea molt clara, l’educació era la branca que em cridava més l’atenció.
Des de petit he sigut un gran apassionat de l’esport, del futbol sobretot, però m’anava fent gran i cada vegada em cridava més l’atenció entrenar, i així va ser. Als 16 anys ja em vaig iniciar com a entrenador de futbol, m’encantava la formació i encara més si estava relacionada amb el meu esport preferit. Van anar passant els anys i les ganes d’entrenar van anar a més, formant-me com a entrenador i iniciant la carrera de CAFE, tot i això amb la idea de l’educació molt clara.
En conèixer els diferents àmbits de la carrera la meva curiositat ha despertat la part del rendiment i l’entrenament, així que no descarto res en un futur. Però la formació i l’entrenament crec que són dos àmbits molt relacionats i en els quals m’hi veig professionalment.

  1. Quins són per tu els punts més fort d’EUSES i la seva oferta formativa? Què creus que t’està ajudant més en aquesta experiència?

Un dels punts més forts d’EUSES és la seva proximitat en l’àmbit de relació entre alumnes i docents. Amb un professorat qualificat i jove, amb un tracte molt proper, afavorint molt l’aprenentatge diari. I amb moltes possibilitats d’establir relacions laborals en un futur.

També és molt important la transferència de continguts teòrics a la pràctica a tots els àmbits de la carrera com són rendiment, ensenyament, salut i gestió.

  1. La societat xinesa i la catalana son molt diferents. Trobes en l’esport un element integrador?

La societat catalana i la xinesa són completament diferents, però l’esport és sens dubte un element integrador i reforçador de valors, actituds i aprenentatge, més enllà de qualsevol societat o cultura.

Xina és un món completament diferent, més enllà de la seva gastronomia, tradicions, costums, la vida quotidiana, etc. On podem observar una major diferència és en el seu sistema educatiu. Un/a estudiant es dedica únicament als seus estudis en el seu dia a dia, despertant-se a les 5.30 del matí per iniciar les classes a les 7 h, finalitzant l’horari lectiu a les 21.30, de dilluns a dissabte. Dins d’aquesta jornada d’estudi trobem completament integrat l’esport.

L’educació Xinesa dóna una gran importància a la pràctica d’activitat física, realitzant cada dia classe d’educació física. Però no només això, en qualsevol descans entre classes podem veure els estudiants Xinesos practicant bàsquet, futbol o bàdminton.

Dins d’aquest horari lectiu, podríem veure impossible la pràctica de qualsevol esport, però tenen el seu sistema educatiu adaptat per als esportistes, integrant l’esport d’una manera total en l’educació. Un esportista de futbol, bàsquet, bàdminton, o un altre esport, té destinades certes hores diàries per la seva formació esportiva.

Sense dubte Xina està intentant ser una potència mundial en l’àmbit esportiu i ho podem veure reflectit en la integració de l’esport dins de la seva societat.

Tot i la gran diferència de cultura i societat, podem veure que l’esport trenca moltes barreres, escurçant les distàncies entre societats i creant vincles molt positius, donant  molt valor a la figura de professional de l’esport.

29 novembre 2022

Cap de setmana molt intens en el Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva

Els passats divendres, dissabte i diumenge hi va haver un nou seminari en el marc del Màster en Readaptació a l’Activitat Física...
CAFE EUSES-SALT

29 novembre 2022

Albert Soldevila imparteix el seminari “Prescripció d’Exercici Físic per a la Salut Psicosocial”

Albert Soldevila, membre de la Fundació EsportSalus, ha impartit aquest dimarts el seminari de “Prescripció d’Exercici Físic per la Salut Psicosocial”, una...
CAFE EUSES-SALT

29 novembre 2022

Més de 120 participants en la 9a Jornada Esportiva de l’EUSES organitzada pels estudiants de 4t de CAFE

Aquest passat dijous 24 de novembre de 2022 va tenir lloc la 9a Jornada Esportiva d’EUSES del Campus de Salt, que va...
CAFE EUSES-SALT
Fisioteràpia EUSES-SALT

25 novembre 2022

Lectura del manifest del món de l’esport de l’alumnat de CAFE en el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones

Aquest dijous, i coincidint amb la celebració de la Jornada Esportiva organitzada pels estudiants de 4t curs del Grau en Ciències de...
CAFE EUSES-SALT

25 novembre 2022

La Dra. Glòria Rovira presenta una comunicació i realitza una estada de recerca a la Universitat de Saragossa

La Dra. Glòria Rovira, professora en el Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, ha presentat una comunicació en el VII...
CAFE EUSES-SALT

25 novembre 2022

Ponència del Dr. Alex T. Latinjak als alumnes de 4t de CAFE sobre l’aplicació pràctica del #PsychMapping

El Dr. Alex T. Latinjak, professor associat a la Universitat de Suffolk (Regne Unit) i psicoleg en diferents estrucutres esportives internacionals, ha...
CAFE EUSES-SALT

23 novembre 2022

Xerrada vinculada al Parkinson de la Dra. Anna Ferrusola en la 16a edició del Ciència a la Taula

La Dra. Anna Ferrusola ha estat la ponent de la 16a edició del Ciència a la Taula amb la conferència “Exercice as...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

17 novembre 2022

El professor de Fisioteràpia Dani Marcos dirigeix una classe adreçada als estudiants de 4t de CAFE

Aquest dijous, i en el marc de la col·laboració entre els graus de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, el professor...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

17 novembre 2022

Donació de sang al Campus de Salt de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i del Centre Garbí

Aquest dimarts, l’Aula número 1 de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i del Centre Garbí s’ha transformat amb una zona...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT
Centre garbí

16 novembre 2022

Reunió dels investigadors de l’EUSES per impulsar els projectes que la línia de Recerca té en marxa

L’equip d’investigadors de l’Escola Universitària de la Salut i l'Esport que està vinculat al projecte PEHC ( Physical Education Health and Children)...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?