UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Entrevista amb Jordi Llop, entrenador a Wenling (Xina) sota el paraigua de l’Espanyol: “El que destacaria d’EUSES és el tracte tan proper entre professors i alumnes”

18 maig 2018

Entrevista amb Jordi Llop, entrenador a Wenling (Xina) sota el paraigua de l’Espanyol: “El que destacaria d’EUSES és el tracte tan proper entre professors i alumnes”

Entrevistem a Jordi Llop, estudiant de la promoció 2015-2019 del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a EUSES-UdG. Jordi Llop està treballant com entrenador a Wenling, a la Xina, sota el paraigua del RCDEspanyol, buscant nens per l’equip de futbol. Parlem amb ell perquè ens expliqui com està vivint l’experiència i com es viu l’esport al gegant asiàtic.

  1. Quina és la teva activitat professional a la Xina?

Actualment sóc entrenador de futbol en un acord de formació entre el RCDE Academy HLK i l’institut de Wenling, una escola amb més de 4.000 alumnes. Aquest projecte té l’objectiu de portar a Barcelona a nens per realitzar activitats relacionades amb el RCD Espanyol.

Després d’un procés de selecció entre nens de tota la província, van quedar els 18 integrants de l’equip final, amb els quals treballem diàriament per formar-los i preparar-los pels propers campionats provincials. 

  1. Com va sortir aquesta oportunitat professional?

A finals de gener el coordinador del meu antic club em va informar d’aquesta oportunitat i em va donar la seva confiança per començar aquesta aventura junts, una aventura intensa de 3 mesos fora de casa, amb moltes oportunitats per endavant, deixant moltes coses, però no m’ho vaig pensar. Després d’uns mesos de papers i canvis aquí estem. A punt de complir dos mesos al sud-est de la Xina.

  1. Ja tenies clar que et volies dedicar al rendiment i a l’entrenament?

Vaig entrar a estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport amb una idea molt clara, l’educació era la branca que em cridava més l’atenció.
Des de petit he sigut un gran apassionat de l’esport, del futbol sobretot, però m’anava fent gran i cada vegada em cridava més l’atenció entrenar, i així va ser. Als 16 anys ja em vaig iniciar com a entrenador de futbol, m’encantava la formació i encara més si estava relacionada amb el meu esport preferit. Van anar passant els anys i les ganes d’entrenar van anar a més, formant-me com a entrenador i iniciant la carrera de CAFE, tot i això amb la idea de l’educació molt clara.
En conèixer els diferents àmbits de la carrera la meva curiositat ha despertat la part del rendiment i l’entrenament, així que no descarto res en un futur. Però la formació i l’entrenament crec que són dos àmbits molt relacionats i en els quals m’hi veig professionalment.

  1. Quins són per tu els punts més fort d’EUSES i la seva oferta formativa? Què creus que t’està ajudant més en aquesta experiència?

Un dels punts més forts d’EUSES és la seva proximitat en l’àmbit de relació entre alumnes i docents. Amb un professorat qualificat i jove, amb un tracte molt proper, afavorint molt l’aprenentatge diari. I amb moltes possibilitats d’establir relacions laborals en un futur.

També és molt important la transferència de continguts teòrics a la pràctica a tots els àmbits de la carrera com són rendiment, ensenyament, salut i gestió.

  1. La societat xinesa i la catalana son molt diferents. Trobes en l’esport un element integrador?

La societat catalana i la xinesa són completament diferents, però l’esport és sens dubte un element integrador i reforçador de valors, actituds i aprenentatge, més enllà de qualsevol societat o cultura.

Xina és un món completament diferent, més enllà de la seva gastronomia, tradicions, costums, la vida quotidiana, etc. On podem observar una major diferència és en el seu sistema educatiu. Un/a estudiant es dedica únicament als seus estudis en el seu dia a dia, despertant-se a les 5.30 del matí per iniciar les classes a les 7 h, finalitzant l’horari lectiu a les 21.30, de dilluns a dissabte. Dins d’aquesta jornada d’estudi trobem completament integrat l’esport.

L’educació Xinesa dóna una gran importància a la pràctica d’activitat física, realitzant cada dia classe d’educació física. Però no només això, en qualsevol descans entre classes podem veure els estudiants Xinesos practicant bàsquet, futbol o bàdminton.

Dins d’aquest horari lectiu, podríem veure impossible la pràctica de qualsevol esport, però tenen el seu sistema educatiu adaptat per als esportistes, integrant l’esport d’una manera total en l’educació. Un esportista de futbol, bàsquet, bàdminton, o un altre esport, té destinades certes hores diàries per la seva formació esportiva.

Sense dubte Xina està intentant ser una potència mundial en l’àmbit esportiu i ho podem veure reflectit en la integració de l’esport dins de la seva societat.

Tot i la gran diferència de cultura i societat, podem veure que l’esport trenca moltes barreres, escurçant les distàncies entre societats i creant vincles molt positius, donant  molt valor a la figura de professional de l’esport.

27 juliol 2022

Una professora i dos estudiants de CAFE i Fisioteràpia desenvolupen un projecte de cooperació en una escola d’educació especial i centres ocupacionals a Fez (El Marroc)

L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport va presentar un projecte de cooperació a la convocatòria de projectes de la UdG per...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

15 juliol 2022

Obert el període de matriculacions per als graus universitaris en els campus de Salt, Bellvitge i Terres de l’Ebre

Aquest divendres s’ha obert el període de matriculació per al curs acadèmic 2022/23 en els campus de Salt, Bellvitge i Terres de...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

04 juliol 2022

Dos estudiants de CAFE del Campus de Salt han completat una mobilitat d’un curs a Amerike Guadalajara

Els estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport Xavier Germán i Pau Joanmiquel han completat un programa de...
CAFE EUSES-SALT

28 juny 2022

Penjades a la recepció del Campus de Salt les plaques de la 10a promoció dels Graus en CAFE i en Fisioteràpia

Les plaques amb el nom de tots els graduats de la promoció 2018/2022 dels graus en Fisioteràpia i en Ciències de l’Activitat...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

20 juny 2022

L’EUSES, representat molt directament en el doble ascens del Girona de futbol i de bàsquet a la màxima categoria

El 19 de juny de 2022 quedarà inscrit en lletres d’or en la història de l’esport gironí amb els ascensos del Girona...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

10 juny 2022

Acte de Graduació a l’Auditori de Girona de les promocions 2018/2022 de CAFE, Fisioteràpia i Doble Titulació

Aquest dijous, l’Auditori de Girona s’ha omplert per a l’Acte de Graduació de les promocions 2018/2022 del Grau en Fisioteràpia, el Grau...
CAFE EUSES-SALT
Fisioteràpia EUSES-SALT

07 juny 2022

Els estudiants de 2n curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport presenten els seus projectes esportius

Aquest passat divendres, els estudiants de 2n curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport van realitzar la presentació dels...
CAFE EUSES-SALT

25 maig 2022

Giulia Giordano, protagonista de la 14a edició del cicle de conferències Ciència a la Taula

Aquest dimarts ha tingut lloc la 14a edició del cicle de conferències “Ciència a la taula”, que ha tingut com a ponent...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT

20 maig 2022

Es presenten els pòsters de pràctiques del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Aquesta setmana, els estudiants de 4rt curs de CAFE han presentat els pòsters de les pràctiques externes del grau. S'han realitzat quatre...
CAFE EUSES-SALT

20 maig 2022

El Dr. Alexander T. Latinjak imparteix la masterclass “Aspectes psicològics aplicats a la pràctica esportiva”

Aquest passat dimecres s’ha impartit la masterclass "Aspectes psicològics aplicats a la pràctica esportiva" que ha anat a càrrec del Dr. Alexander...
Fisioteràpia EUSES-SALT
CAFE EUSES-SALT
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?