El pla d’estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) aposta per una formació especialitzada, de qualitat i eminentment pràctica. En aquest sentit, cal destacar assignatures com ‘Esports d’equip 2. Bàsquet’ que imparteix el Doctor Jesús Escosa a tercer curs d’aquest Grau. Aquesta matèria se centra específicament en l’estudi de la tècnica, la tàctica, la planificació i la preparació física en el bàsquet.
El professor Jesús Escosa és Llicenciat en Educació Física i actualment combina la docència amb les tasques de secretari tècnic CEB Marc Gasol i la preparació física d’esportistes d’alt rendiment. A l’assignatura de Bàsquet, els seus alumnes assoleixen un ampli coneixement d’aquest esport, dominant les competències bàsiques en els àmbits de l’aprenentatge o l’entrenament del mateix. Segons Escosa, el principal objectiu és donar les suficients eines i competències a l’alumnat perquè pugui entrenar un grup de qualsevol edat amb plenes garanties d’èxit. Tot i que aquesta assignatura va encaminada a la formació de futurs entrenadors, tal com comenta Escosa, també es donen les bases perquè els alumnes puguin exercir com a professors de bàsquet a secundària.
Quant a les sortides professionals, Jesús Escosa destaca que el bàsquet, des de sempre, s’ha caracteritzat per ser un esport que requereix un gran nombre de professionals. Com per exemple: entrenadors, preparadors físics, fisioterapeutes, etc. Per tant, es necessita un equip humà amb la suficient formació i preparació per poder dur a terme totes aquestes tasques. En aquest sentit, el Grau en CAFE d’EUSES-UdG t’ofereix una formació innovadora i de qualitat que et permetrà convertir-te en un professional del sector de l’activitat física i l’esport.
En definitiva, estudiar a EUSES-UdG porta implícit importants avantatges com: la qualitat docent; la internacionalització del teu currículum amb la progressiva introducció de l’anglès; pràctiques externes a reconeguts centres de l’àmbit professional de l’esport; programes de mobilitat ERASMUS o SICUE a prestigioses universitats estatals i internacionals, entre altres. En aquesta mateixa línia, Jesús Escosa destaca com a principals punts forts: el professorat qualificat d’aquesta Universitat que aconsegueixen transmetre un coneixement molt ampli i també, el fet que des d’EUSES es busquen sinergies amb diferents clubs o empreses perquè els alumnes puguin entrar en contacte amb el món professional de l’esport.