Els professors d’EUSES-UdG, la Universitat de la Salut i l’Esport, Ernest Esteve i Jordi Vicens han portat a terme un estudi transversal titulat: ‘Preseason Adductor Squeeze Strength in 303 Spanish Male Soccer Athletes: A Cross-sectional Study’. El propòsit d’aquest estudi va ser investigar si els futbolistes amb una lesió o dolor inguinal durant la temporada anterior tenien menys força en la musculatura adductora de maluc a la pretemporada, en comparació amb aquells que no van patir cap lesió o molèstia. També, es va investigar si les diferències en la força de la musculatura adductora del maluc estaven relacionades amb el dolor inguinal i la durada d’aquest i també si estaven relacionades amb el dolor inguinal actual o per factors com l’edat.
L’estudi va comptar amb la participació de 303 futbolistes masculins espanyols (províncies de Girona i Barcelona) amb una edat mitjana de 23 anys. A partir d’aquesta mostra es van recopilar dades sobre el dolor inguinal actual dels esportistes, el dolor inguinal de la temporada anterior i aspectes relacionats amb la durada de la lesió.
Finalment, es va concloure que és probable que els futbolistes que van patir una lesió o dolor a l’inguinal, durant més de 6 setmanes durant la temporada anterior, comencin la propera temporada amb un elevat risc de lesió a la mateixa zona. Altres aspectes a tenir en compte són l’historial del jugador pel que fa a lesions i la debilitat de la musculatura adductora de maluc.
En aquest enllaç, pots consultar l’estudi ‘Preseason Adductor Squeeze Strength in 303 Spanish Male Soccer Athletes: A Cross-sectional Study’, que han portat a terme els professors d’EUSES-UdG, Ernest Esteve i Jordi Vicens.