Aquest dijous, només dos dies després de la sonada victòria del Girona contra el Real Madrid (4-2) a la lliga de primera divisió, els estudiants de 3r curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport que han escollit l’especialització en futbol dins l’assignatura d’Esports d’Equip II han tingut l’oportunitat de presenciar l’entrenament sencer del Girona FC a les instal·lacions de la Vinya, a Caldes de Malavella.
Els alumnes han estat acompanyats pels professors de l’assignatura de futbol de l’EUSES, Jordi Grabulosa i Pere Gratacòs, i pel director acadèmic de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, Rafel Magrinyà. La jornada ha estat molt productiva perquè, a banda de presenciar un entrenament d’un equip de primera divisió, els estudiants han pogut gaudir de les explicacions de tres integrants del club. Santi Pou (director de metodologia del futbol base i entrenador adjunt entre la direcció esportiva i el cos tècnic) ha explicat l’estructura i el funcionament dels diferents departaments tècnics del club. Posteriorment, el preparador físic de la primera plantilla, David Porcel, ha realitzat una explicació dels microcicles d’entrenament setmanal, posant èmfasi a la dificultat que comporta a tant alt nivell planificar una setmana d’entrenament en funció de les dates i els horaris de partits o si hi ha jornades intersetmanals. Finalment, Jordi Melero ha explicat també les seves funcions dins l’organigrama tècnic i el seu treball d’analisi, tant dels mateixos jugadors del Girona com dels futbolistes i dels equips rivals i com transmeten des d’aquesta àrea la informació a l’entrenador. Tant Santi Pou, com David Porcel com Jordi Melero han contestat també a les preguntes i inquietuds dels estudiants de CAFE.