La segona part d’aquest estudi presenta un enfocament flexible sobre l’entrenament neuromuscular integrador (INT en anglès), amb els objectius de millorar la capacitat de recuperació de la lesió i millorar la capacitat de rendiment esportiu i motor en la població juvenil.
El model d’entrenament neuromuscular integrador proposat en aquest anàlisi assenyala sis components essencials: estabilitat dinàmica (membre inferior i nucli), força, pliometria, coordinació, velocitat, agilitat i resistència a la fatiga. El desenvolupament d’aquestes sis capacitats és part integral a l’hora d’establir un fonament important per, inicialment, desenvolupar les competències en les habilitats del moviment fonamentals, abans de partir d’aquestes habilitats per enriquir el conjunt d’habilitats d’esports i activitats específiques.
Autors: Azahara Fort i Daniel Romero (estil APA): Fort-Vanmeerhaeghe, A., Romero-Rodríguez, D., Lloyd, R., Kushner, A. & Myer, G. (2016). Integrative Neuromuscular Training in Youth Athletes. Part II: Strategies to Prevent Injuries and Improve Performance. National Strength and Conditioning Journal, 38 (4), 9-27.
En aquest enllaç pots consultar l’article sencer publicat a Research Gate.