L’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) t’ofereix la possibilitat de graduar-te, en un període de cinc anys, en la Doble titulació en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) i Fisioteràpia al Campus de Salt. Al llarg d’aquesta formació, cursaràs de manera simultània matèries clau d’ambdós estudis amb una càrrega global de 384 ECTS. Per tant, adquiriràs coneixements i competències de dues especialitats, íntimament relacionades en l’àmbit laboral. De la mà del professor i Coordinador d’aquesta titulació, Sergi Garcia i de tres alumnes: Jordi Parramón, Marc Comamala i Joana Maria Seguí, coneixerem els punts forts d’aquests estudis.
En paraules del professor i Coordinador Sergi Garcia, aquesta doble titulació sorgeix com a resposta a la necessitat dels graduats en CAFE o en Fisioteràpia de complementar un d’aquests dos títols universitaris. Precisament, tal com comenta Garcia, això acostuma a succeir perquè ambdues branques estan íntimament relacionades; tant que fins i tot és difícil establir una frontera entre les dues. En aquest sentit, aquest Doble Grau possibilita l’alumne que pugui treballar en qualsevol dels dos àmbits. Per tant, garanteix una millor inserció laboral. Per exemple: un doble titulat pot treballar en l’àmbit de la rehabilitació esportiva i superada aquesta fase, dedicar-se també a l’entrenament i preparació física de l’esportista.
En aquest sentit, Garcia assenyala que una de les sortides professionals, directament relacionada amb aquesta doble titulació és la de readaptador. Fins ara un readaptador podia ser un titulat en ciències de l’esport amb amplis coneixements de lesions o bé, un titulat en fisioteràpia amb una sòlida formació sobre les càrregues d’entrenament. En canvi, actualment, els recents titulats en CAFE i Fisioteràpia poden exercir com a readaptadors esportius, treballant en la fase que va des del final de la rehabilitació fins a l’inici de la preparació física perquè l’esportista pugui començar a competir i entrenar amb plenes garanties, evitant recaigudes.
D’altra banda, també és important conèixer l’opinió i motivacions dels alumnes a l’hora de triar aquesta doble titulació. En primer lloc, destacarem l’alumne Jordi Parramón, estudiant del 1r curs del doble grau en CAFE i Fisioteràpia. Parramón comenta que la principal motivació per triar aquests estudis ha estat: d’una banda, la seva passió per l’esport que sempre ha estat present a la seva vida i de l’altra, la possibilitat de combinar-ho amb l’àmbit de la salut, ampliant així les seves oportunitats laborals. En aquesta mateixa línia, Parramón destaca que, a través d’aquests estudis, pot convertir la seva afició en la seva professió. En un futur, li agradaria dedicar-se a l’àmbit de la fisioteràpia esportiva, doncs, uneix el món de l’esport amb el de la rehabilitació i readaptació, és a dir, amb aspectes relacionats amb la salut dels esportistes. Per tot plegat, per a aquest alumne és del tot positiu estudiar aquest doble grau; doncs, malgrat la gran càrrega lectiva, l’afronta amb molta ambició i ganes d’afrontar els diferents reptes.
També, volem conèixer l’opinió de Marc Comamala, graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), preparador físic al Club Handbol Bordils i actualment, alumne de 1r curs del Grau en Fisioteràpia a EUSES, la Universitat de la Salut i l’Esport. El seu interès per l’àmbit de la salut va néixer, fruit d’una lesió del lligament creuat anterior, que va patir mentre estudiava tercer curs del Grau en CAFE. Precisament, mentre estava en procés de rehabilitació, Comamala es va sentir atret per l’àrea de la readaptació esportiva. Per això, un cop va finalitzar els estudis de CAFE, va decidir estudiar el Grau en Fisioteràpia. Segons la seva opinió, ambdues titulacions estan estretament interrelacionades; ja que, els coneixements sobre la readaptació també es poden extrapolar a l’àmbit de l’entrenament i el rendiment esportiu.
Finalment, Joana Maria Seguí, Graduada en CAFE i estudiant de 4t curs de Fisioteràpia, afirma que el seu interès pel de rendiment i sobretot, per la part de readaptació, la van empènyer a estudiar aquesta doble titulació. La decisió ja la va començar a prendre mentre estudiava CAFE i la va poder portar a la pràctica, gràcies al fet que al Campus de Salt s’ofereix aquesta titulació.
Seguí comenta que en un futur li agradaria dedicar-se a la fisioteràpia esportiva, perquè l’apassiona el món de l’esport i el de la salut. Per tant, treballar en aquest sector, per a ella, serà un somni fet realitat. En definitiva, segons Joana Maria Seguí, els avantatges d’estudiar el doble grau són l’assoliment de coneixements propis de l’àmbit de l’esport i de la salut. Concretament, en el seu cas, aquests estudis li han permès complementar la formació en Ciències de l’Esport amb conceptes més relacionats amb l’àmbit de la recuperació, la readaptació, abordant amb més profunditat la part de patologies i lesions.
Aposta per una formació que amplia els teus horitzons professionals; estudiant el Doble Grau en CAFE + Fisioteràpia a EUSES-UdG (Campus de Salt).