UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Campus de Salt > Professors > Lluïsa Escoda Acero

Lluïsa Escoda Acero

Lluïsa Escoda Acero
Professora

Professora d’EUSES, centre adscrit a la UdG. Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. Doctora en Ciències Químiques per la Universitat de Girona i en Enginyeria Industrial també per la Universitat de Girona.

La seva línia de recerca es basa en la síntesis  i caracterització de nous materials, especialment, en materials magnètics amb memòria de forma. És especialista en la caracterització estructural, termodinàmica i morfològica dels materials.

Acreditada com a catedràtica per l’AQU Catalunya i com a professor titular d’unversitat per l’ANECA

La seva trajectòria científica a temps complert es va iniciar en l’any 2006 quan va assolir la plaça de professor agregat en la UdG, encara que amb els anys anteriors havia participat -però com a professor associat a temps parcial- des dels seus inicis com a docent universitari en l’any 1984.

Ha publicat més de 65 articles en revistes científiques de difusió internacional (APL, JAP, AM, JNCS, JAC, JMMM, MSE-B, JAPS) indexades en SCI (Science Citation Index). D’aquests articles 25 estan publicats en revistes corresponents al primer quartil. També, 18 participacions en llibres i capítols de llibre i, 27 participacions en altres publicacions i 6 en revistes no indexades.

Ha participat en 146 congressos entre comunicacions i pòsters amb un elevat nombre de participació en congressos internacionals. Va participar com a moderadora en una sessió de V Congres Nacional de Pulvimetal·lúrgia i va ser membre del comitè organitzador local del MEDICTA al 2015

També va participar en 18 projectes d’investigació (3 d’ells com investigador principal compartit) obtinguts en convocatòries públiques procedents d’administracions públiques. Consta com a investigador principal del projecte europeu sense financiació espanyola HYDROFUEL que pertany a M-ERA.NET 2016. Així mateix ha participat en dos projectes de transferència tecnologica pertanyents a l’administració publica que l’han portat a realitzar diferents campanyes per a la determinació de la contaminació acústica en ajuntaments i centres escolars.

Ha dirigit una tesi doctoral i a final d’aquest any serà presentada la segona, ambdues tesis pertanyen a la recerca de materials amb memòria de forma magnètica. Ha participat en diferents treballs de divulgació científica mitjançant la direcció de treballs final de carrera i, recentment, de grau. Ha participat com a revisora (referee) en diferents publicacions en revistes internacionals. Ha estat avaluador en els programes Ramon y Cajal/ Juan de la Cierva. Ha col·laborat en el procés d’avaluació per l’ANEP en un total de 39 projectes

Aquesta activitat investigadora (2 trams de recerca concedits i possiblement al 2020 el tercer tram) l’ha combinat i l’està combinant amb l’activitat docent. Es docent des de l’any 1984. Des del 1984 al 2005 com professor funcionari de secundaria i  professor contractat universitari a temps parcial. Des del 2005 fins l’actualitat com a professor universitari contractat a temps complert (Agregat) per la UdG. La seva tasca docent ha donat lloc a 10 triennis i tres trams de docència reconeguts. Com a docent ha publicat llibres, ha participat en congressos docents i en diferents projectes d’innovació. Es professor formador de professorat de l’ICE i membre actiu en xarxes d’innovació.

La seva participació en gestió a nivell universitari ha estat com a directora del departament de Física (1 tram de gestió) així com en diferents activitats de coordinació (màster, cursos, xarxes d’innovació docent… ). També ha participat en diferents tasques de gestió en l’àmbit docent no universitari: cap de departament, coordinador de centre, coordinador de nivell…

 


llescoda@euses.cat Estudis: Grau en Fisioteràpia
Assignatures: Física (1r), Biomecànica (2n)
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?