UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Seminari de Foam Roller

2022 - 2023

Presentació i justificació

L’autoalliberament miofascial és una tècnica àmpliament utilitzada entre entrenadors i esportistes, per a millorar la recuperació post-exercici i prevenir lesions, utilitzant el propi pes corporal sobre un corró d’escuma (foam roller) o mitjançant l’aplicació d’un corró de mà per exercir pressió sobre la musculatura que es desitgi treballar.

Existeix una àmplia evidència científica que suggereix que aquestes eines poden millorar el rang de moviment, la mobilitat de la fàscia toracolumbar, el procés de recuperació en la millora del dolor muscular agut i el rendiment muscular, així com que permeten retardar l’aparició de dolor muscular post-entrenament, entre altres.

A més, alguns dels exercicis poden emprarse pera treballar l’estabilitat i l’enfortiment de la zona central del cos (CORE), podent ser una eina útil com a estratègia per a disminuir el risc de patir lesions o el mal d’esquena en població sana i esportistes.

La formació està orientada a l’aprenentatge integral sobre l’ús del foam roller per al disseny fonamentat de programes d’exercici físic en població sana i amb esportistes. S’abordaran els mecanismes neurofisiològics que actuen sobre el sistema muscular i fascial, per a poder entendre els diferents efectes que pot tenir la seva aplicació sobre el cos humà. Finalment es realitzarà una sessió pràctica en la qual s’aplicarà tot l’après.

Metodologia

Seminari teoricopràctic en el qual s’exposaran els continguts teòrics de manera magistral i es realitzarà una pràctica dels exercicis adequats a cada cas i a cada segment corporal.

Objectius

Aprenentatge integral sobre ús del foam roller per al disseny fonamentat de programes d’exercici físic orientats a població sana i esportistes

Títol a què dona dret
Certificat d’assistència. No hi ha avaluació específica però s’haurà d’acreditar l’assistència presencial al 100% de les hores de la formació.

Requisits d’admissió
Estudiants i graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i altres professionals de l’àmbit de l’activitat física i l’esport associats al COPLEFC.

Descarrega’t el díptic

Continguts

1. Fàscia i alliberament miofascial
2. Materials d’autorelaxació miofascial. Què són i per què serveixen?
3. Què diu l’evidència científica actualment?
4. Diferents tipus d’aplicació per a diferents objectius
5. Contraindicacions
6. Aplicació pràctica: disseny de programes i exemples
7. Conclusions

Equip docent

Gerson Garrosa Martín
Col. 54868. Doctor en Activitat Física i Esport per la Universitat Europea de Madrid, Màster en Activitat Física i Salut per la Universitat Europea de Madrid i Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’INEF de Madrid (UPM)

Direcció i Coordinació
Sr. Pere Iglesias (piglesias@euses.cat)

Data, horari i lloc

11 de març de 2023

Dissabte

de 9 a 14h

EUSES, Escola Universitària de la Salut i l’Esport
C/ Francesc Macià, 65 | 17190 Salt (GIRONA)

Preu i inscripcions

General: 70€
Membres d’EUSES Alumni: 60€
Tutors de pràctiques i alumnes d’EUSES: 35€

Ingrés al compte ES25-2100-0270-4502-00261680 
Cal indicar nom i cognoms i “Seminari Foam Roller”.

Informació general: Sra. Teresa Fernández (tfernandez@euses.cat ) – Tel. 972 405 130

Informació tècnica: Sr. Pere Iglesias (piglesias@euses.cat)

Inscriu-te!

Omple el següent formulari amb les teves dades.

Vos. accepta el tractament de les seves dades personals de conformitat amb la nostra Política de Privacitat i la normativa de funcionament de la formació continuada

CONDICIONS GENERALS DE RESERVA, ADMISIÓ I ANUL·LACIÓ DE PLACES

La reserva de plaça s’atorgarà per rigorós ordre d’inscripció.
Per tal d’optar a la reserva de plaça en una activitat de Formació Continuada organitzada per EUSES, l’interessat/ada ha de complimentar el formulari disposat per aquest efecte a la pàgina web i, juntament a l’enviament de la documentació demanada, enviar-lo al departament de Secretaria Acadèmica.

La inscripció a l’activitat formativa queda supeditada al pagament de la matrícula corresponent, que ha de realitzar-se mitjançant transferència bancària al número de compte indicat en el formulari d’inscripció durant els 5 dies hàbils posteriors a la sol·licitud de la reserva de la plaça. En cas contrari, EUSES considerarà que es renuncia a la plaça sol·licitada i que pot oferir-la a una altra persona interessada.
En el cas de suspensió d’una activitat formativa per part d’EUSES (falta del nombre mínim d’inscripcions, problemes extraordinaris de logística, situacions alienes a l’Escola, etc) EUSES retornarà el 100% de l’import de la matrícula.
En el supòsit que una persona renunci a la seva reserva de plaça un cop ja hagi pagat la matrícula corresponent:
• Si la renúncia es fa amb anterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs i la plaça pot ser coberta per una altra persona, EUSES abonarà el 80% de l’import de la matrícula, destinant el 20% restant a despeses de gestió.
• Si la renúncia es fa amb posterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs, o la plaça no pot ser coberta per una altra persona, EUSES no retornarà l’import de la matrícula.
• En cap cas hi haurà reemborsament de cap import un cop l’activitat formativa estigui iniciada.
La sol·licitud de reserva de plaça implica que l’interessat/ada accepta la normativa de condicions generals.

CONSENTIMENT INFORMAT RELACIONAT AMB L’APLICACIÓ DE MANIOBRES PRÀCTIQUES

La sol·licitud d’inscripció implica que la persona interessada declara estar al cas de que en el transcurs del curs es puguin realitzar maniobres tècniques pràctiques sobre la seva persona, pel que es compromet a informar, en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES, de les possibles contraindicacions que pugui presentar, així com a assumir els possibles efectes secundaris que li poguessin comportar.

CONSENTIMENT INFORMAT DE L’ÚS D’IMATGES

La persona inscrita accepta que durant la realització del curs es puguin prendre fotografies i que EUSES les podrà difondre en els seus mitjans de comunicació propis. En el cas de no voler que la seva imatge sigui captada caldrà que ho notifiqui en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES.

Vull rebre comunicacions informatives

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Foam Roller
Tipus | Seminari
Durada | 4 hores lectives
Data d'inici | 11 de març de 2023
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
ResponsableESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
DretsAccedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
ResponsableESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
DretsAccedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
Jornades de
Portes Obertes
14/04/2023 13/05/2023
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?