UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Curs de Fisioteràpia del Maluc i Genoll

2022 - 2023

Introducció i justificació

Abordatge fisioterapèutic dels factors de risc en les afeccions prevalents de maluc i genoll. Actualització dels sistemes d’avaluació, tractament i reavaluació, des de la lesió aguda al retorn a la pràctica esportiva.

Les afeccions del maluc i genoll tenen una alta prevalença dins la pràctica de les activitats laborals i esportives i cada cop debuten en edats més primerenques. Un exemple és el de les lesions del lligament encreuat anterior; si temps enrere l’edat de la primera lesió es situava entre els 18-25 anys, a l’actualitat ho fa entorn dels 13-16. La gestió del perquè passa i com evitar la recidiva és un paper clau pels professionals de la Fisioteràpia.

D’igual manera passa a nivell de maluc, on la incorporació precoç dels nens a l’activitat competitiva genera les primeres lesions
d’aquest sistema articular sobre els 8-10 anys, completament subclínica però potenciadora, per exemple, de la síndrome del xoc fèmoroace- tabular en edats primerenques. D’altra banda, el sedentarisme sociocultural en l’adult també ha esdevingut un altre potenciador dels factors de risc. Com a fisioterapeutes necessitem entendre el risc, saber-lo ponderar i reconèixer-lo mitjançant eines d’avaluació funcional i diagnòstic. Posteriorment, i ja com a patologia, cal saber gestionar aquest risc des d’un punt de vista clínic i ser capaços d’ajustar el protocol de tractament segons l’expectativa i condició de la persona i les característiques del seu entorn.

Metodologia

A les sessions s’alternaran els continguts teòrics basats en les evidències publicades i l’assistència clínica amb l’aplicació pràctica d’algunes de les tècniques i protocols explicats.

Objectius

 • Detectar els factors de risc modificables de les lesions prevalents de maluc i genoll.
 • Identificar, mitjançant el diagnòstic diferencial, les lesions prevalents d’aquests sistemes articulars.
 • Discriminar el grau d’afectació i severitat de les lesions prevalents de maluc i genoll.
 • Aprendre a establir objectius clínics reavaluables en les lesions tractades.
 • Saber gestionar i realitzar els protocols terapèutics estandarditzats segons patologia i condició.
 • Conèixer com realitzar la reavaluació funcional i definir els criteris d’alta vàlids des de la Fisioteràpia per al retorn a la pràctica laboral i/o esportiva.

Títol a què dona dret
Certificat d’assistència. Caldrà acreditar una assistència presencial al 80% de les hores del curs.

Requisits d’admissió
Fisioterapeutes i estudiants de l’últim curs del Grau en Fisioteràpia.

Descarrega’t el díptic

Continguts

Dissabte 17/12/2022

De 9:00 a 14:00h

 • Gestió i comprensió clínica de les dades epidemiològiques i contextuals del risc de lesió de la síndrome del xoc fèmoroacetabular, la pubàlgia i de la síndrome del gluti profund.
 • Gestió i comprensió clínica de les dades epidemiològiques i contextuals del risc de lesió de la síndrome fèmoropatelar, les reparacions quirúrgiques del lligament encreuat anterior i les meniscopaties.
 • Eines d’exploració i valoració del risc primari i dels signes i símptomes clínics, ja dins la síndrome o la patologia. Exploració de la pèrdua de força i l’alteració del moviment, comuns en les afeccions neuromusculoesquelètiques de maluc i genoll. La dinamometria i la videoanàlisi.

De 15:15 a 20:15h

 • Testos clínics específics per a cada patologia o disfunció de maluc i genoll.
 • Protocols d’abordatge en Fisioteràpia de les disfuncions clíniques prevalents del maluc segons gènere, edat, condició i tipus de pacient.

 

Diumenge 18/12/2022

De 9:00 a 14:00h

 • Protocols d’abordatge en Fisioteràpia de les disfuncions clíniques prevalents del genoll segons gènere, edat, condició i tipus de pacient.
 • Sistemes de reavaluació de la garantia funcional en el restabliment de les disfuncions clíniques de les afeccions neuromusculoesquelètiques més prevalents de maluc i genoll.

Equip docent

Rafel Donat Roca
Fisioterapeuta col. 1510 a Serveis de Salut COM Manresa. Professor dels estudis de Grau de Fisioteràpia de EUSES- Girona i UVIC-UCC UManresa. Expert en afeccions neuromusculoesquèletiques dins l’àmbit laboral i esportiu. Doctor en tecnologia educativa i gestió del coneixement.

Direcció i Coordinació
Sr. Pere Iglesias (piglesias@euses.cat)

Data, horari i lloc

17 i 18 de desembre de 2022

Dissabte

De 9 a 14 h
De 15:15 a 20:15 h

Diumenge

De 9 a 14 h

EUSES, Escola Universitària de la Salut i l’Esport
C/ Francesc Macià, 65 | 17190 Salt (GIRONA)

Preu i inscripcions

General: 260 €
EUSES Alumni: 235 €
Tutors dels centres de pràctiques i alumnes de 4t del Grau de Fisioteràpia d’EUSES: 130 €

Ingrés al compte ES25-2100-0270-4502-00261680 
Cal indicar nom i cognoms i “Curs Fisioteràpia Maluc”.

Informació general: Sra. Teresa Fernández (tfernandez@euses.cat ) – Tel. 972 405 130

Informació tècnica: Sr. Pere Iglesias (piglesias@euses.cat)

Inscriu-te!

Omple el següent formulari amb les teves dades.

Vos. accepta el tractament de les seves dades personals de conformitat amb la nostra Política de Privacitat i la normativa de funcionament de la formació continuada

CONDICIONS GENERALS DE RESERVA, ADMISIÓ I ANUL·LACIÓ DE PLACES

La reserva de plaça s’atorgarà per rigorós ordre d’inscripció.
Per tal d’optar a la reserva de plaça en una activitat de Formació Continuada organitzada per EUSES, l’interessat/ada ha de complimentar el formulari disposat per aquest efecte a la pàgina web i, juntament a l’enviament de la documentació demanada, enviar-lo al departament de Secretaria Acadèmica.

La inscripció a l’activitat formativa queda supeditada al pagament de la matrícula corresponent, que ha de realitzar-se mitjançant transferència bancària al número de compte indicat en el formulari d’inscripció durant els 5 dies hàbils posteriors a la sol·licitud de la reserva de la plaça. En cas contrari, EUSES considerarà que es renuncia a la plaça sol·licitada i que pot oferir-la a una altra persona interessada.
En el cas de suspensió d’una activitat formativa per part d’EUSES (falta del nombre mínim d’inscripcions, problemes extraordinaris de logística, situacions alienes a l’Escola, etc) EUSES retornarà el 100% de l’import de la matrícula.
En el supòsit que una persona renunci a la seva reserva de plaça un cop ja hagi pagat la matrícula corresponent:
• Si la renúncia es fa amb anterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs i la plaça pot ser coberta per una altra persona, EUSES abonarà el 80% de l’import de la matrícula, destinant el 20% restant a despeses de gestió.
• Si la renúncia es fa amb posterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs, o la plaça no pot ser coberta per una altra persona, EUSES no retornarà l’import de la matrícula.
• En cap cas hi haurà reemborsament de cap import un cop l’activitat formativa estigui iniciada.
La sol·licitud de reserva de plaça implica que l’interessat/ada accepta la normativa de condicions generals.

CONSENTIMENT INFORMAT RELACIONAT AMB L’APLICACIÓ DE MANIOBRES PRÀCTIQUES

La sol·licitud d’inscripció implica que la persona interessada declara estar al cas de que en el transcurs del curs es puguin realitzar maniobres tècniques pràctiques sobre la seva persona, pel que es compromet a informar, en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES, de les possibles contraindicacions que pugui presentar, així com a assumir els possibles efectes secundaris que li poguessin comportar.

CONSENTIMENT INFORMAT DE L’ÚS D’IMATGES

La persona inscrita accepta que durant la realització del curs es puguin prendre fotografies i que EUSES les podrà difondre en els seus mitjans de comunicació propis. En el cas de no voler que la seva imatge sigui captada caldrà que ho notifiqui en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES.

Vull rebre comunicacions informatives

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Fisioteràpia del maluc i genoll
Tipus | Curs
Durada | 15 hores lectives
Data d'inici | 17 i 18 de desembre de 2022
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
 • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
 • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
 • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
 • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?