Curs d’actualització i noves tendències en l’abordatge fisioterapèutic de les lesions de l’aparell locomotor | Campus de Salt - Girona
UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

Curs d’actualització i noves tendències en l’abordatge fisioterapèutic de les lesions de l’aparell locomotor

Presentació

La Fisioteràpia està sotmesa a un continu procés de canvi que requereix una constantadaptació i una ràpida incorporació de les tècniques terapèutiques que van sorgint.

El curs ofereix eines d’actualització i millora en l’abordatge de les lesions de l’aparell locomotor i mostra quines són les darreres tendències de tractament, formant a l’alumne en les tècniques de més recent implantació en el món de la Fisioteràpia.

Les lesions neuromusculesquelètiques seran l’eix vertebrador de la formació, en la que el fisioterapeuta podrà extrapolar els coneixements adquirits a pacients que presentin afeccions de l’aparell locomotor en qualsevol àmbit d’actuació (fisioteràpia esportiva, patologia laboral, etc).

Metodologia

El curs contempla una part d’explicació de continguts teòrics i una altra d’exposició i discussió de casos clínics reals, que poden ser aportats pels mateixos assistents. D’altra banda, els inscrits, adoptant el rol de “fisioterapeuta-pacient”, també realitzaran i practicaran entre ells les tècniques desenvolupades.

Objectius

General:
capacitar a l’alumne per tal que pugui arribar a fer un diagnòstic de fisioteràpia correcte i que pugui fer ús de les tècniques de tractament més avançades en fisioteràpia.

Específics:

 • revisar la fisiologia del dolor i el seu abordatge en les lesions de l’aparell locomotor.
 • establir una correcta metodologia de l’estudi ecogràfic de les lesions neuromusculesquelètiques des d’un punt de vista de la pràctica clínica de la fisioteràpia.
 • formar al professional en l’abordatge del sistema nerviós perifèric fent ús de la teràpia manual, l’electròlisi i la neuromodulació.
 • donar eines per treballar la sensibilització del sistema nerviós central (metodologia d’intel·ligència artificial i anàlisi cognitiva del pacient).
 • integrar dins del raonament clínic l’ús de les tècniques de tractament ecoguiades.

Títol a què dona dret
Certificat d’assistència. Caldrà acreditar una assistència presencial al 80% de les hores del curs.

Requisits d’admissió
Dirigit a Fisioterapeutes i alumnes de 4t del Grau en Fisioteràpia.

Descarrega’t el díptic

Continguts

 • Introducció a les noves tendències de tractament en fisioteràpia: justificació i contraindicacions.
 • Treball multisistèmic i importància del SNC.
 • El dolor. Fisiopatologia del dolor. Anamnesi dels diferents tipus de dolor i com diferenciar-los. La sensibilització del SNC.
 • Les lesions neuromusculesquelètiques: fisiopatologia de la lesió muscular, articular i tendinosa. Etiopatologia de les lesions més prevalents.
 • Noves tendències en l’abordatge i tractament de les lesions de l’aparell locomotor. Els tractaments ecoguiats: neuromodulació i electròlisi percutània.
 • Exploració, estudi ecogràfic i tractament amb teràpia manual i tècniques avançades (electròlisis, neuromudulació, etc) de les lesions més prevalents de l’aparell locomotor segons àrees anatòmiques.

– Lesions articulars, musculars, capsulars, lligamentoses i del SNP de la cama, turmell i peu. Valoració, estudi ecogràfic i tractament de les afeccions dels nervis tibial,peroneal, sural i safè.

– Lesions articulars, musculars, capsulars, lligamentoses i del SNP del maluc, pubis, cuixa i genoll. Valoració, estudi ecogràfic i tractament de les afeccions dels nervis femoral, ciàtic, obturador, gluti superior, gluti inferior, ilioinguinal, iliohipogàstric, pudend, quadrat femoral i femorocutani lateral.

– Lesions articulars, musculars, capsulars, lligamentoses i del SNP del braç, avantbraç, colze, canell i mà. Valoració, estudi ecogràfic i tractament de les afeccions dels nervis supraescapular, axil·lar, radial, medià, cubital, músculocutani, tòracodorsal, espinal i supraclavicular

Equip docent

Sr. Francesc Sucarrats Botet. Fisioterapeuta. Osteòpata D.O. Màster en readapatació esportiva per la UdG i Màster en recerca en atenció primària per la UMH. Docent al grau en fisioteràpia de la UVic i en els Màsters universitaris en lesions esportives d’EUSES (UdG), UAH (Alcalà de Henares) i CEU Sant Pablo (Sevilla).
Especialista en fisioteràpia avançada ecoguiada de les lesions esportives i membre del grup d’experts del Congrés Internacional de Fisioteràpia Invasiva (electròlisis, neuromodulació i ecografia neuromusculoesquelètica). Fisioterapeuta de l’equip olímpic espanyol de natació.

Coordinació i informació tècnica
Sr. Pere Iglesias: piglesias@euses.cat

Data, horari i lloc

14-15 de desembre de 2019 | 18-19 de gener | 15-16 de febrer de 2020

Dissabtes
de 09:00h a 14:00h
de 15:30h a 20:30h

Diumenges
de 09:00h a 14:00h
EUSES, Escola Universitària de la Salut i l’Esport
C/ Francesc Macià, 65 | 17190 Salt (GIRONA)

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Curs d’actualització i noves tendències en l’abordatge fisioterapèutic de les lesions de L’aparell locomotor.
Tipus | Curs
Hores lectives | 45
Data d'inici | 14-15 de desembre | 18-19 de gener 15-16 de febrer de 2020
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
 • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
 • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
Vols més informació?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
 • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
 • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2020 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili