UDG

Campus de Salt

UDG UDG

Campus de Salt

La competència motriu: base per l’oci actiu, la salut i el rendiment esportiu a través del bàsquet

2023 - 2024

Introducció i justificació

La competència motriu és la capacitat de resoldre situacions motrius vinculades a la vida quotidiana o esportiva. Depèn d’un adequat desenvolupament motor focalitzat en les habilitats motrius i les capacitats condicionals adaptades a contextos espai-temporals.

La infància i l’adolescència són etapes on la intervenció sobre el desenvolupament motor pot influir en les oportunitats que tindrà l’individu de desenvolupar-se motriument de forma compe- tent en el present, però també en un futur.

Així doncs, l’esport que es practica al club durant la infància i l’adolescència és un espai i un moment ideal per desenvolupar i enriquir el potencial motor de cada individu.

La formació dels professionals responsables de la formació dels infants i adolescents en aquest espai és determinant.

Metodologia

El curs estarà estructurat a partir de 2 MÒDULS:

MÒDUL 1
Presenta dues parts, la primera apunta les bases teòriques i justificatives de la proposta. La segona, serà pràctica posant el focus en la valoració antropomètrica, la condició física i la competència motriu.

MÒDUL 2
Facilitarà els continguts necessaris per poder desenvolupar la proposta del PEHC als clubs de bàsquet. És una proposta centrada en l’assoliment de les habilitats motrius bàsiques, i la transferència a les habilitats motrius específiques del bàsquet per resoldre amb confiança i les situacions esportives del context específic del bàsquet en edats de formació. Es desenvoluparà a EUSES i al Pavelló de Salt.

Les principals metodologies pels continguts teòrics seran les classes magistrals, aportant evidències científiques, pràctiques i discussions entre els experts i els participants. Pels continguts teòric-pràctics s’utilitzaran metodologies de resolució de problemes de forma col·laborativa. Per les sessions pràctiques, es faran demostracions que posteriorment executaran els participants rebent feedback dels experts o dels propis companys de classe.

Objectius

• Comprendre el desenvolupament motor dels infants i els adolescents.

• Argumentar la influència del desenvolupament motor harmònic i adequat sobre l’oci actiu, la salut i el rendiment esportiu en el bàsquet.

• Valorar el desenvolupament motor dels infants i joves i la relació amb la competència motriu.

• Aplicar una metodologia adequada pel desenvolupament de la competència motriu mitjançant el treball de les habilitats motrius bàsiques i les capacitats condicionals durant la infància i l’adolescència considerant la transferència cap a les habilitats motrius específiques.

• Programar una intervenció per a una temporada per a la millora de la competència motriu en base al desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques, i específiques del bàsquet, i les capacitats condicionals.

Títol a què dona dret
Certificat d’assistència. Caldrà acreditar una assistència presencial al 80% de les hores del curs.

Descarrega’t el díptic

Continguts

• Aproximació terminològica als principals conceptes de desenvolupament motor, competència motriu i treball neuromuscular integrat.

• Influència dels condicionants biològics i maduratius a les diferents etapes de desenvolupament del jugador de bàsquet.

• Relació entre competència motriu, oci actiu, salut i rendiment esportiu en bàsquet.

• Valoració del desenvolupament motor: edat madurativa, competència motriu, capacitats condicionals.

• El treball neuromuscular integrat com a metodologia per la millora de la competència motriu: les habilitats motrius bàsiques, i específiques del bàsquet, i la condició física

• Disseny d’una intervenció per una temporada focalitzada en la millora de la competència motriu en contextos específics de bàsquet depenent de la categoria dels jugadors (de pre-mini a cadet).

Equip docent

Raquel Font LLadó

Professora de Desenvolupament motor i Programació de l’Educació Física. Grau en Ciències de l’Activitat Fïsica i l’Esport. EUSES.

Anna Jódar Portas

Professora de Bàsquet. Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. EUSES. Preparadora Física de les etapes de formació del Bàsquet Girona.

Jordi Parramon Vilà

Professor de Cinesiteràpia. Grau en Fisioteràpia. EUSES. Readaptador físic.

Júlia Enrique

Readaptadora física.

Adrià José Trias

Entrenador de bàsquet. Categoria Sénior (1aCAT) Bàsquet Girona.

Data, horari i lloc

Dimarts 27 , dimecres 28 i dijous 29 de juny de 2023

Horari: de 9 a 14 h (15 hores lectives)

La formació s’imparteix en espanyol i en horari d’España (UTC/GMT +2).

EUSES, Escola Universitària de la Salut i l’Esport
C/ Francesc Macià, 65 | 17190 Salt (GIRONA)

Preu i inscripcions

General: 100 €
Amb llibre i accès a material videogràfic (Exercicis, reptes, circuits i jocs per a desenvolupar la competència motriu): 125€

Ingrés al compte ES25-2100-0270-4502-00261680 
Cal indicar nom i cognoms i “Curs Competència Motriu Bàsquet”.

Informació general: Sra. Teresa Fernández (tfernandez@euses.cat ) – Tel. 972 405 130

Informació tècnica: Raquel Font (rfont@euses.cat)

Inscriu-te!

Omple el següent formulari amb les teves dades.


Vos. accepta el tractament de les seves dades personals de conformitat amb la nostra Política de Privacitat i la normativa de funcionament de la formació continuada

CONDICIONS GENERALS DE RESERVA, ADMISIÓ I ANUL·LACIÓ DE PLACES

La reserva de plaça s’atorgarà per rigorós ordre d’inscripció.
Per tal d’optar a la reserva de plaça en una activitat de Formació Continuada organitzada per EUSES, l’interessat/ada ha de complimentar el formulari disposat per aquest efecte a la pàgina web i, juntament a l’enviament de la documentació demanada, enviar-lo al departament de Secretaria Acadèmica.

La inscripció a l’activitat formativa queda supeditada al pagament de la matrícula corresponent, que ha de realitzar-se mitjançant transferència bancària al número de compte indicat en el formulari d’inscripció durant els 5 dies hàbils posteriors a la sol·licitud de la reserva de la plaça. En cas contrari, EUSES considerarà que es renuncia a la plaça sol·licitada i que pot oferir-la a una altra persona interessada.
En el cas de suspensió d’una activitat formativa per part d’EUSES (falta del nombre mínim d’inscripcions, problemes extraordinaris de logística, situacions alienes a l’Escola, etc) EUSES retornarà el 100% de l’import de la matrícula.
En el supòsit que una persona renunci a la seva reserva de plaça un cop ja hagi pagat la matrícula corresponent:
• Si la renúncia es fa amb anterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs i la plaça pot ser coberta per una altra persona, EUSES abonarà el 80% de l’import de la matrícula, destinant el 20% restant a despeses de gestió.
• Si la renúncia es fa amb posterioritat als 15 dies previs a l’inici del curs, o la plaça no pot ser coberta per una altra persona, EUSES no retornarà l’import de la matrícula.
• En cap cas hi haurà reemborsament de cap import un cop l’activitat formativa estigui iniciada.
La sol·licitud de reserva de plaça implica que l’interessat/ada accepta la normativa de condicions generals.

CONSENTIMENT INFORMAT RELACIONAT AMB L’APLICACIÓ DE MANIOBRES PRÀCTIQUES

La sol·licitud d’inscripció implica que la persona interessada declara estar al cas de que en el transcurs del curs es puguin realitzar maniobres tècniques pràctiques sobre la seva persona, pel que es compromet a informar, en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES, de les possibles contraindicacions que pugui presentar, així com a assumir els possibles efectes secundaris que li poguessin comportar.

CONSENTIMENT INFORMAT DE L’ÚS D’IMATGES

La persona inscrita accepta que durant la realització del curs es puguin prendre fotografies i que EUSES les podrà difondre en els seus mitjans de comunicació propis. En el cas de no voler que la seva imatge sigui captada caldrà que ho notifiqui en el moment de fer la inscripció i per escrit al departament de Secretaria d’EUSES.

Vull rebre comunicacions informatives

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | La competència motriu: base per l’oci actiu, la salut i el rendiment esportiu a través del bàsquet
Tipus | Curs
Durada | 15 hores lectives
Data d'inici | 27, 28 i 29 de juny de 2023
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable ESCOLA SALUT I ESPORT, S.L. +info
Finalitats
  • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
  • Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Salt
Carrer Francesc Macià, 65. 17190 Salt (Girona)
T. 972 405 130 - F. 972 400 781
info@euses.cat
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?